Hogere haarlijn. M-vorm
Lagere haarlijn. Omgekeerde U-vorm

Haarlijnverlaging

Omdat de haarlijn een van de belangrijkste aandachtspunten is voor veel transvrouwen, bieden wij de haarlijnverlaging. Dr. Verhaeghe brengt de haarlijn naar voren terwijl hij ook op het voorhoofd werkt. Patiënten met aanzienlijke mannelijke kaalheid kunnen echter een haartransplantatiechirurgie nodig hebben.

Consult 

Tijdens uw eerste consult met de arts kunt u aangeven waaraan u zich het meeste stoort en wat u precies wenst te veranderen. Voorafgaand aan uw gesprek worden foto’s gemaakt voor het medisch dossier, en om tijdens uw gesprek met de chirurg te bespreken. Naar aanleiding hiervan bekijkt hij of u een geschikte kandidaat bent en zal hij de voor u meest geschikte behandeling voorstellen voor het vervrouwelijken van het voorhoofd. Daarbij legt de chirurg uit wat deze techniek inhoudt en wat u kunt verwachten als eindresultaat.

Op deze manier kunt u goed geïnformeerd een weloverwogen beslissing nemen over de gewenste haarlijnverlaging. Verder zal de chirurg vragen naar uw gezondheid, medische achtergrond en eventuele medicijngebruik. Gebruikt u bloedverdunnende medicatie, dan moet u hier minimaal een week voor de behandeling mee stoppen.

Tijdens uw consult worden ook de herstelperiode en de eventuele risico’s en complicaties met u doorgenomen. Hierna wordt uw consult samengevat in een behandelplan en worden de totale kosten van de behandeling met onze consulente besproken. Het consult duurt ongeveer 60 minuten en heeft als doel u zo duidelijk en volledig mogelijk te informeren over de haarlijnverlaging

Hoe gaat een haarlijnverlaging in zijn werk?

Ook deze behandeling wordt onder algehele narcose uitgevoerd. De meest efficiënte manier om uw haargrens blijvend te verlagen is door deze zo ver mogelijk te verplaatsen zonder dat er spanning op de wond staat. Normaal betekent dit een verplaatsing van 0,5 tot 1 cm. Indien u een flexibele schedelhuid heeft, dan is een verplaatsing tot 2 cm mogelijk. De behandelend arts streeft samen met u naar een natuurlijke haarlijn.

Wat zijn de voordelen van een haarlijnverlaging?

  • Geen zichtbare littekens

  • Vrouwelijker gezicht

  • Geen verzwakking van de schedel

  • Chirurg met jarenlange ervaring.

Wat kan ik na de haarlijnverlaging verwachten?

Na de behandeling kan uw huid is rood en licht gezwollen zijn. Dit is echter tijdelijk. Kom naar onze Transvisiedag voor meer informatie. Klik hier om een afspraak te maken en krijg die dag meteen een GRATIS consult.

10% korting op vrouwendag. Klik hier voor meer informatie