Before and afters

Haarlijnverlaging

Omdat de haarlijn een van de belangrijkste aandachtspunten is voor veel transvrouwen, bieden wij de haarlijnverlaging. Dr. Verhaeghe brengt de haarlijn naar voren terwijl hij ook op het voorhoofd werkt. Patiënten met aanzienlijke mannelijke kaalheid kunnen echter een haartransplantatiechirurgie nodig hebben.

Consult

Tijdens uw eerste consult met de arts kunt u aangeven waaraan u zich het meeste stoort en wat u precies wenst te veranderen. Voorafgaand aan uw gesprek worden foto’s gemaakt voor het medisch dossier, en om tijdens uw gesprek met de chirurg te bespreken. Naar aanleiding hiervan bekijkt hij of u een geschikte kandidaat bent en zal hij de voor u meest geschikte behandeling voorstellen voor het vervrouwelijken van het voorhoofd. Daarbij legt de chirurg uit wat deze techniek inhoudt en wat u kunt verwachten als eindresultaat.

Op deze manier kunt u goed geïnformeerd een weloverwogen beslissing nemen over de gewenste haarlijnverlaging. Verder zal de chirurg vragen naar uw gezondheid, medische achtergrond en eventuele medicijngebruik. Gebruikt u bloedverdunnende medicatie, dan moet u hier minimaal een week voor de behandeling mee stoppen.

Tijdens uw consult worden ook de herstelperiode en de eventuele risico’s en complicaties met u doorgenomen. Hierna wordt uw consult samengevat in een behandelplan en worden de totale kosten van de behandeling met onze consulente besproken. Het consult duurt ongeveer 60 minuten en heeft als doel u zo duidelijk en volledig mogelijk te informeren over de haarlijnverlaging

Hoe gaat een haarlijnverlaging in zijn werk?

Haarlijnverlaging

Het litteken wordt netjes in de haarlijn verwerkt

Ook deze behandeling wordt onder algehele narcose uitgevoerd. De meest efficiënte manier om uw haargrens blijvend te verlagen is door deze zo ver mogelijk te verplaatsen zonder dat er spanning op de wond staat. Normaal betekent dit een verplaatsing van 0,5 tot 1 cm. Indien u een flexibele schedelhuid heeft, dan is een verplaatsing tot 2 cm mogelijk. Tijdens de ingreep wordt een incisie gemaakt in de haarlijn. Het teveel aan huid ter hoogte van het voorhoofd wordt verwijderd. Vervolgens wordt de behaarde hoofdhuid naar voren gebracht, tot zover de bewegelijkheid van de hoofdhuid toelaat. Tot slot wordt de incisie gehecht. De behandelend arts streeft samen met u naar een natuurlijke haarlijn.

Wat zijn de voordelen van een haarlijnverlaging?

  • Geen zichtbare littekens

  • Vrouwelijker gezicht

  • Geen verzwakking van de schedel

  • De haardensiteit blijft onveranderd

haarlijnverlaging

Jessie voor de haarlijnverlaging

MEER HAPPY CUSTOMERS
haarlijnverlaging

Jessie na de haarlijnverlaging

JESSIE’S OPERATIE

Verouderingspatronen in de haarlijn.

Een duidelijk verschil tussen mannelijke en vrouwelijke haarlijnen ziet men als iemand verouderd. Bij mannen zie je de typische patronen van kaalheid met een terugwijkende haarlijn (de typische inhammen). Bij vrouwen komt dit meestal niet vaak voor. Over het algemeen worden de haren van vrouwen over de gehele schedel wat dunner, of hebben zij wat last van haaruitval.

Flexibiliteit van de hoofdhuid.

Een normale hoofdhuid zal een verlaging van 0,5 tot 1 cm opleveren. Hoe flexibeler de hoofdhuid is, hoe verder het naar voren gebracht kan worden. Er moet wel rekening gehouden worden met het feit dat de wond zonder spanning dicht moet kunnen, voor optimaal herstel van de hoofdhuid. Een zeer flexibele hoofdhuid kan zelfs een verlaging van 2 cm teweegbrengen.

Haarlijnverlaging
Hogere haarlijn. M-vorm
Haarlijnverlaging
Lagere haarlijn. Omgekeerde U-vorm

Wat kan ik na de operatie verwachten?

Na de behandeling kan uw huid is rood en licht gezwollen zijn. Dit is echter tijdelijk. De operatie laat een litteken na, maar dit kan verborgen worden onder de nieuwe haargroei. Mogelijk kan de huid 3 tot 12 maanden na de ingreep lichaamsvreemd aanvoelen. Kom langs onze gratis spreekuren voor meer informatie. Klik hier om een afspraak te maken en krijg een GRATIS consult.

MEER FFS BEHANDELINGEN
Liplift
Voorhoofdscorrectie
Bilaterale wenkbrauwlift
Haarlijnverlaging
Kincorrectie
Kaakhoekcorrectie
Jukbeencorrectie
Adamsappelcorrectie
Laser ontharing