Janet Mock, a journalist, advocate for LGBT rights, TV show host, and author

Jukbeencorrectie

Hoge jukbeenderen worden gezien als mooi en aantrekkelijk in een vrouwelijk gezicht. Daarnaast stralen volle wangen zachtheid en jeugdigheid uit. Vrouwen hebben meestal iets prominentere jukbeenderen dan mannen.

Een jukbeencorrectie wordt meestal uitgevoerd in combinatie met andere gezichtsbehandelingen, omdat het accentueren van de jukbeenderen alleen, een subtiele invloed heeft op het vervrouwelijken van het mannengezicht.

Hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn verschillende technieken om de jukbeenderen te accentueren.

Jukbeencorrectie met fillers

Met het opvullen van het jukbeen door fillers worden de contouren sterker en lijkt de kaaklijn optisch smaller. Het is belangrijk dat het karakter van uw gezicht niet verandert. Afhankelijk van uw huidtype en wensen, kiezen we voor Belotero of Radiesse.

Jukbeenderen opvullen met eigen vet

Door middel van liposuctie neemt de chirurg vet af van uw buik, dijen of heupen. Vervolgens wordt het vet met een dunne naald in uw jukbeenderen geïnjecteerd. 50% van het geïnjecteerde vet wordt door het lichaam opgenomen de andere 50% blijft voor altijd in de jukbeenderen. Soms is herhaling van de behandeling nodig om het wenselijke resultaat te bereiken. De jukbeenderen opvullen met vet is niet geschikt voor alle transvrouwen.

Jukbeenderen opvulling met implantaten

Deze ingreep gebeurt via een intra-orale toegang. Via de binnenkant van het gezicht (meestal via de mondholte) worden de implantaten door de chirurg aangebracht. De operatie duurt ongeveer een half uur onder algehele narcose.

Littekens: Om zichtbare littekens te voorkomen worden incisies in de mondholte gedaan.

Fixatie: De implantaten worden bevestigt met kleine schroeven, zodat ze goed op hun plaats blijven.

Wat zijn de voordelen van een jukbeencorrectie?

  • Geen zichtbare littekens

  • Vrouwelijker gezicht

  • Chirurg met jarenlange ervaring

  • Zachte en jeugdige uitstraling

Wat kan ik erna verwachten?

Jukbeencorrectie met fillers

De eerste paar uur na de behandeling is het belangrijk om van de jukbeenderen af te blijven. Het effect van fillers zal na 1 á 2 jaar verdwijnen.

Opvullen met eigen vet of implantaten

Na de operatie wordt een steunverband aangebracht. Na de controle afspraak met de arts mag het verband worden verwijderd. Sporten of andere zware lichamelijke inspanning kan na 2 weken weer voortgezet worden.

Opvullen met implantaten

Na de operatie ontstaat er blauwverkleuring en is uw gezicht gezwollen. Na twee weken zal de zwelling afnemen. De meeste patiënten ervaren na de operatie gevoelloosheid. Dit is tijdelijk.

De arts geeft een spoelmiddel mee. Dit spoelmiddel gebruikt u de eerste week na de operatie 2 tot 3 keer per dag om infecties te voorkomen. Ook verbetert spelen het helen van de mond. De hechtingen zijn na 2 weken opgelost.

Opvullen eigen vet

Na 2 maanden is het resultaat zichtbaar. Het eigen weefsel heeft dan voldoende tijd gehad om goed in te groeien.

Consult

Tijdens uw eerste consult met de arts kunt u aangeven waaraan u zich het meeste stoort en wat u precies wenst te veranderen. Voorafgaand aan uw gesprek worden foto’s gemaakt voor het medisch dossier, en om tijdens uw gesprek met de chirurg te bespreken. Naar aanleiding hiervan bekijkt hij of u een geschikte kandidaat bent en zal hij de voor u meest geschikte behandeling voorstellen voor het vervrouwelijken van de jukbeenderen. Daarbij legt de chirurg uit wat deze techniek inhoudt en wat u kunt verwachten als eindresultaat.

Op deze manier kunt u goed geïnformeerd een weloverwogen beslissing nemen over de gewenste jukbeencorrectie. Verder zal de chirurg vragen naar uw gezondheid, medische achtergrond en eventuele medicijngebruik. Gebruikt u bloedverdunnende medicatie, dan moet u hier minimaal een week voor de behandeling mee stoppen.

Tijdens uw consult worden ook de herstelperiode en de eventuele risico’s en complicaties met u doorgenomen. Hierna wordt uw consult samengevat in een behandelplan en worden de totale kosten van de behandeling met onze consulente besproken. Het consult duurt ongeveer 60 minuten en heeft als doel u zo duidelijk en volledig mogelijk te informeren over de jukbeencorrectie in combinatie met eventuele andere behandelingen.

Heeft u vragen?

Transvisiedag

Op deze dag richt Praktijk Gabriels zich op mensen met vragen rondom hun transitie. Ten eerste wordt de focus met name gelegd op het vervrouwelijken van het mannelijk gezicht, oftewel Facial Feminization Surgery (FFS). FFS is een combinatie van chirurgische ingrepen gericht op het verminderen van wat we noemen ‘mannelijke gelaatstrekken’, waardoor het gezicht een zachtere en meer vrouwelijke uitstraling krijgt. Een geboren man gaat in transitie om vrouw te worden.

Deze dag vindt plaats op zaterdag 12 oktober. Klik hier om een GRATIS consult in te plannen. 

12 oktober TRANSVISIEDAG. Klik hier voor meer informatie