Kaakhoekcorrectie
Kaakhoekcorrectie
Kaakhoekcorrectie

Jazz Jennings, een transgender die op jonge leeftijd al een Youtube sensatie was.

Kaakhoekcorrectie

De vrouwelijke contour is een van de meeste kenmerkende van een vrouwelijk gezicht. De contour wordt namelijk vooral bepaald door de vorm van de kaak. De mannelijke kaak heeft een vierkante uitstraling. De vrouwelijke kaak daarentegen is wat zachter van vorm. Naast de voorhoofdscorrectie en de wenkbrauwlift, kan de kaakhoekcorrectie ervoor zorgen dat u een vrouwelijke uitstraling krijgt.

Consult

Tijdens uw eerste consult met de arts kunt u aangeven waaraan u zich het meeste stoort en wat u precies wenst te veranderen. Voorafgaand aan uw gesprek worden foto’s gemaakt voor het medisch dossier, en om tijdens uw gesprek met de chirurg te bespreken. Naar aanleiding hiervan bekijkt hij of u een geschikte kandidaat bent en zal hij de voor u meest geschikte behandeling voorstellen voor het vervrouwelijken van de kaakhoek. Daarbij legt de chirurg uit wat deze techniek inhoudt en wat u kunt verwachten als eindresultaat.

Op deze manier kunt u goed geïnformeerd een weloverwogen beslissing nemen over de gewenste kaakhoekcorrectie. Verder zal de chirurg vragen naar uw gezondheid, medische achtergrond en eventuele medicijngebruik. Gebruikt u bloedverdunnende medicatie, dan moet u hier minimaal een week voor de behandeling mee stoppen.

Tijdens uw consult worden ook de herstelperiode en de eventuele risico’s en complicaties met u doorgenomen. Hierna wordt uw consult samengevat in een behandelplan en worden de totale kosten van de behandeling met onze consulente besproken. Het consult duurt ongeveer 60 minuten en heeft als doel u zo duidelijk en volledig mogelijk te informeren over de kaakhoekcorrectie.

Hoe gaat een kaakhoekcorrectie in zijn werk?

De kaakhoekcorrectie wordt uitgevoerd onder algehele narcose. Om te beginnen worden er incisies in de mond gemaakt. Hierdoor zijn er geen littekens aan de buitenkant te zien. Daarna gaat de chirurg, via een intra-orale toegang, te werk met een microzaag. Om een mooie afgeronde – en vrouwelijke – contour te krijgen, wordt er van voren naar achter gewerkt. Tot slot wordt de wond met oplosbare hechtingen gesloten.

Wat zijn de voordelen van een kaakhoekcorrectie?

  • Geen zichtbare littekens

  • Vrouwelijker gezicht

  • Smallere kaak

  • Chirurg met jarenlange ervaring.

Wat kan ik na de kaakhoekcorrectie verwachten?

Na de behandeling kan uw huid is rood en licht gezwollen zijn. Dit is echter tijdelijk. De incisies in de mond zijn gesloten met oplossende hechtingen. Tijdens het genezen worden instructies gegeven om een ​​speciaal mondwater te gebruiken. Zo voorkomt u dat bacteriën zich in de spleten van de mond verzamelen. Zodra het voor u comfortabel voelt, kunt u normaal uw tanden poetsen.

Definitieve resultaten kunt u ongeveer drie maanden na de ingreep verwachten. Daarna wordt het alleen maar beter. Gedurende één week is uw kaak gewikkeld in verband. Na ongeveer twee weken kunt u weer aan het werk.

Kom naar onze Transvisiedag voor meer informatie. Klik hier om een afspraak te maken en krijg die dag meteen een GRATIS consult.

Kaakhoekcorrectie

De rode gebieden in de afbeelding kunnen bijgeschaafd worden.

Heeft u vragen?

Transvisiedag

Op deze dag richt Praktijk Gabriels zich op mensen met vragen rondom hun transitie. Ten eerste wordt de focus met name gelegd op het vervrouwelijken van het mannelijk gezicht, oftewel Facial Feminization Surgery (FFS). FFS is een combinatie van chirurgische ingrepen gericht op het verminderen van wat we noemen ‘mannelijke gelaatstrekken’, waardoor het gezicht een zachtere en meer vrouwelijke uitstraling krijgt. Een geboren man gaat in transitie om vrouw te worden.

Deze dag vindt plaats op donderdag 21 november in Aalst, België. Klik hier om een GRATIS consult in te plannen. 

21 november TRANSVISIEDAG. Klik hier voor meer informatie