Before and afters

Kincorrectie

Wat is een kincorrectie?

De kin bepaalt, net als de neus, het profiel van uw gezicht. Een terugwijkende of kleine kin kan een gezicht uit balans brengen. Dit is goed te verhelpen met een kin-implantaat, ofwel: een kinvergroting. Met name wanneer u een relatief korte kin heeft, of wanneer uw kin vrijwel overgaat in de hals, geeft vergroting met een implantaat een mooi en subtiel resultaat.

* De arts bepaalt of de behandeling medisch noodzakelijk is. Deze behandeling valt onder van omzetbelasting vrijgestelde gezondheidskundige verzorging in de zin van art. 11-1-g Wet op omzetbelasting 1968.

Een scheve kin kan door middel van fillers gecorrigeerd worden. Ook kunnen door fillers kleine correcties gedaan worden aan een kleine kin, een kin die niet helemaal recht loopt of een kin die niet in proportie is met het gezicht.

De ideale bolling

Hoewel iedereen een ander beeld heeft van een mooi gezicht, zijn er toch een aantal kenmerken van het gezicht die op grote schaal als mooi worden ervaren. Zoals het hebben van een symmetrisch vooraanzicht of een zijaanzicht waarin de verschillende gezichtselementen de juiste proporties hebben.

Een mooie kin heeft een kleine bolling in het zijaanzicht (en profil). Door een kincorrectie kan het zijaanzicht van het gezicht worden veranderd naar een harmonieus geheel.

Wat zijn de voordelen van een kincorrectie?

 • Het resultaat is direct zichtbaar

 • Geen terugwijkende kin meer

 • Hersteltijd: 10 tot 14 dagen

 • U ondergaat de behandeling onder algehele narcose.

Wanneer ben ik geschikt voor een kincorrectie?

De chirurg bekijkt of u in aanmerking komt voor deze behandeling. In sommige gevallen kunt u beter liposuctie in de hals ondergaan, of een neuscorrectie. Mocht deze behandeling voor u de beste oplossing zijn, dan bepaalt u samen met de arts de grootte van het implantaat.

kincorrectie

Gebrek aan bolling in het gezicht

kincorrectie

Teveel aan bolling in het gezicht

Verschillen tussen de mannelijke & de vrouwelijke kin:

De mannelijke kin is doorgaans:

 • Vierkant
 • Hoog

De mannelijke kin ziet er vierkanter en forser uit dan de vrouwelijke kin. Dit komt, omdat het platte gedeelte van de mannelijke kin, tussen twee punten direct onder de hoektanden ligt. Soms heeft de mannelijke kin een verticale plooi in het midden. Dit noemen we een gespleten kin.

De vrouwelijke kin is doorgaans:

 • Spits
 • Minder hoog

De vrouwelijke kin heeft meestal een proportioneel centraal deel. Een gespleten kin bij vrouwen komt nauwelijks voor.

kincorrectie
kincorrectie

Vervrouwlijken van de kin

Afhankelijk van de gezichtsvorm van de patiënt, is het mogelijk om de hoogte, breedte en het uitstekende deel te reconstrueren met behulp van chirurgie, oftewel recontouringschirurgie.

Consult

Tijdens uw eerste consult met de arts kunt u aangeven waaraan u zich het meeste stoort en wat u precies wenst te veranderen. Voorafgaand aan uw gesprek worden foto’s gemaakt voor het medisch dossier, en om tijdens uw gesprek met de chirurg te bespreken. Naar aanleiding hiervan bekijkt hij of u een geschikte kandidaat bent en zal hij de voor u meest geschikte behandeling voorstellen voor het vervrouwelijken van het voorhoofd. Daarbij legt de chirurg uit wat deze techniek inhoudt en wat u kunt verwachten als eindresultaat.

Op deze manier kunt u goed geïnformeerd een weloverwogen beslissing nemen over de gewenste voorhoofdscorrectie. Verder zal de chirurg vragen naar uw gezondheid, medische achtergrond en eventuele medicijngebruik. Gebruikt u bloedverdunnende medicatie, dan moet u hier minimaal een week voor de behandeling mee stoppen.

Tijdens uw consult worden ook de herstelperiode en de eventuele risico’s en complicaties met u doorgenomen. Hierna wordt uw consult samengevat in een behandelplan en worden de totale kosten van de behandeling met onze consulente besproken. Het consult duurt ongeveer 60 minuten en heeft als doel u zo duidelijk en volledig mogelijk te informeren over de kincorrectie.

kincorrectie

Kin naar voren

kincorrectie

Kin naar achteren

Hoe gaat het in zijn werk?

Glijdende genioplastiek

Recontouringschirugie wordt glijdende genioplastiek genoemd. Tijdens deze operatie maakt de chirurg een insnijding aan beide zijden van de kin om de weg naar het onderkaakbot te openen.

Er wordt een snede in het kinbot gemaakt. De hoogte van de kin wordt kleiner door een schijfje van dit bot te verwijderen. De kin wordt smaller gemaakt door het middelste gedeelte van het hoefijzervormige bot te verwijderen. Met deze techniek kan ook het uitsteken of inspringen van de kin gecorrigeerd worden.

Littekens: Om zichtbare littekens te voorkomen worden incisies in de mond gedaan.

Fixatie: Botdelen worden permanent aan elkaar bevestigt met titanium miniplaatjes en schroeven.

Wat zijn de voordelen van een kincorrectie?

 • Geen zichtbare littekens
 • Vrouwelijker gezicht
 • Chirurg met jarenlange ervaring

Wat kan ik na een kincorrectie verwachten?

De dag na de ingreep verwachten wij u terug in de kliniek voor een korte controle. Wij bekijken dan of alles volgens verwachting verloopt. Het pleisterverband moet een week blijven zitten en is dus zichtbaar. Na deze 7 dagen verwachten wij u terug en kunnen de hechtingen deels worden verwijderd.

Het behandelde gebied is gezwollen en blauw. Bloeduitstortingen verdwijnen vrij snel na de ingreep, maar het duurt enkele weken voordat de zwelling is weggetrokken. Uw kin is dus een tijdje extra dik. U kunt een coldpack gebruiken om de zwelling sneller te laten slinken.

MEER FFS BEHANDELINGEN
Liplift
Voorhoofdscorrectie
Bilaterale wenkbrauwlift
Haarlijnverlaging
Kincorrectie
Kaakhoekcorrectie
Jukbeencorrectie
Adamsappelcorrectie
Laser ontharing