kincorrectie

Nikita Dragun is an American transgender famous for her work as a YouTuber, make up artist, and model.

Kincorrectie

Hoewel iedereen een ander beeld heeft van een mooi gezicht, zijn er toch een aantal kenmerken van het gezicht die op grote schaal als mooi worden ervaren. Zoals het hebben van een symmetrisch vooraanzicht of een zijaanzicht waarin de verschillende gezichtselementen de juiste proporties hebben. Een mooie kin heeft een kleine bolling in het zijaanzicht (en profil). Door een kincorrectie kan het zijaanzicht van het gezicht worden veranderd naar een harmonieus geheel.

Verschillen tussen de mannelijke & de vrouwelijke kin:

De mannelijke kin is doorgaans:

  • Vierkant
  • Hoog

De mannelijke kin ziet er vierkanter en forser uit dan de vrouwelijke kin. Dit komt, omdat het platte gedeelte van de mannelijke kin, tussen twee punten direct onder de hoektanden ligt. Soms heeft de mannelijke kin een verticale plooi in het midden. Dit noemen we een gespleten kin.

De vrouwelijke kin is doorgaans:

  • Spits
  • Minder hoog

De vrouwelijke kin heeft meestal een proportioneel centraal deel. Een gespleten kin bij vrouwen komt nauwelijks voor.

kincorrectie
kincorrectie

Vervrouwlijken van de kin

Afhankelijk van de gezichtsvorm van de patiënt, is het mogelijk om de hoogte, breedte en het uitstekende deel te reconstrueren met behulp van chirurgie, oftewel recontouringschirurgie.

kincorrectie

Kin naar achter

kincorrectie

Kin naar voren

Consult

Tijdens uw eerste consult met de arts kunt u aangeven waaraan u zich het meeste stoort en wat u precies wenst te veranderen. Voorafgaand aan uw gesprek worden foto’s gemaakt voor het medisch dossier, en om tijdens uw gesprek met de chirurg te bespreken. Naar aanleiding hiervan bekijkt hij of u een geschikte kandidaat bent en zal hij de voor u meest geschikte behandeling voorstellen voor het vervrouwelijken van het voorhoofd. Daarbij legt de chirurg uit wat deze techniek inhoudt en wat u kunt verwachten als eindresultaat.

Op deze manier kunt u goed geïnformeerd een weloverwogen beslissing nemen over de gewenste voorhoofdscorrectie. Verder zal de chirurg vragen naar uw gezondheid, medische achtergrond en eventuele medicijngebruik. Gebruikt u bloedverdunnende medicatie, dan moet u hier minimaal een week voor de behandeling mee stoppen.

Tijdens uw consult worden ook de herstelperiode en de eventuele risico’s en complicaties met u doorgenomen. Hierna wordt uw consult samengevat in een behandelplan en worden de totale kosten van de behandeling met onze consulente besproken. Het consult duurt ongeveer 60 minuten en heeft als doel u zo duidelijk en volledig mogelijk te informeren over de kincorrectie.

kincorrectie

Gebrek aan bolling van het gezicht

kincorrectie

Ideale bolling van het gezicht

kincorrectie

Te veel bolling van het gezicht

Hoe gaat het in zijn werk?

Glijdende genioplastiek

Recontouringschirugie wordt glijdende genioplastiek genoemd. Tijdens deze operatie maakt de chirurg een insnijding aan beide zijden van de kin om de weg naar het onderkaakbot te openen.

Er wordt een snede in het kinbot gemaakt. De hoogte van de kin wordt kleiner door een schijfje van dit bot te verwijderen. De kin wordt smaller gemaakt door het middelste gedeelte van het hoefijzervormige bot te verwijderen. Met deze techniek kan ook het uitsteken of inspringen van de kin gecorrigeerd worden.

Littekens: Om zichtbare littekens te voorkomen worden incisies in de mond gedaan.

Fixatie: Botdelen worden permanent aan elkaar bevestigt met titanium miniplaatjes en schroeven.

Wat zijn de voordelen van een kincorrectie?

  • Geen zichtbare littekens
  • Vrouwelijker gezicht
  • Chirurg met jarenlange ervaring

Wat kan ik erna verwachten?

Na de operatie wordt er een verband over de kin aangebracht om bloeduitstortingen te verminderen. De dag na de operatie mag het verband verwijderd worden. U gezicht is op dit moment opgezwolle. Deze zwelling zal na 3 dagen afnemen. De meeste patiënten  ervaren na de operatie gevoelloosheid. Dit is tijdelijk. U kunt 7 tot 10 dagen na de operatie uw dagelijkse activiteiten voortzetten. De zwelling is nog wel zichtbaar. Sporten of andere zware lichamelijke inspanning kan na 4 weken weer voortgezet worden. De zwelling is dan in de meeste gevallen volledig verdwenen.

Heeft u vragen?

Transvisiedag

Op deze dag richt Praktijk Gabriels zich op mensen met vragen rondom hun transitie. Ten eerste wordt de focus met name gelegd op het vervrouwelijken van het mannelijk gezicht, oftewel Facial Feminization Surgery (FFS). FFS is een combinatie van chirurgische ingrepen gericht op het verminderen van wat we noemen ‘mannelijke gelaatstrekken’, waardoor het gezicht een zachtere en meer vrouwelijke uitstraling krijgt. Een geboren man gaat in transitie om vrouw te worden.

Deze dag vindt plaats op zaterdag 12 oktober. Klik hier om een GRATIS consult in te plannen. 

12 oktober TRANSVISIEDAG. Klik hier voor meer informatie