Liplift

Heeft u smalle lippen en zou u de lippen wat voller willen laten lijken? Dan is de liplift geschikt voor u! Met de liplift wordt de afstand tussen de bovenlip en de neus verkort. Dit wordt gedaan door een stukje huid weg te halen. Hierdoor zal de bovenlip minimaal omhooggetrokken worden, waardoor het lippenrood zichtbaarder wordt. Buiten dat de lip voller lijkt, zijn de tanden ook beter zichtbaar.

  • Liplift onder plaatselijke verdoving: 1250 euro
  • Liplift onder narcose: 1750 euro

Hoe gaat een liplift in zijn werk?

De operatie kan worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, maar ook onder algehele narcose. Bij een plaatselijke verdoving mag u na een half uur à uur weer naar huis. Bij een algehele narcose mag u na een paar uur weer naar huis.

Voordat de plastisch chirurg aan de operatie begint, tekent hij het gebied volgens plan af. Wanneer de verdoving is ingewerkt, wordt er een reepje huid tussen de bovenlip en de neus verwijdert. De incisie komt onder de neus. Hierdoor is een litteken nauwelijks zichtbaar.

De incisies in de afbeelding tonen aan welke delen van de lip weer aan elkaar vast worden gehecht.

Consult

Tijdens het eerste consult bespreken we alle onderwerpen die met de behandeling te maken hebben. Zo gaan we het gesprek aan over wat u het meeste stoort aan uw lippen en wat u hieraan zou willen veranderen. We zullen bespreken hoe de operatie in zijn werk zal gaan, welk resultaat u kunt verwachten, wat de mogelijke risico’s zijn en hoe het proces verder zal verlopen na de operatie.

Vervolgens kijkt de plastisch chirurg of u een geschikte kandidaat bent voor een liplift. De arts zal vragen naar uw gezondheid, medische achtergrond en eventuele medicijngebruik.

Wat zijn de voordelen van een liplift?

  • Lippen lijken voller
  • Tanden worden beter zichtbaar
  • Hersteltijd van 7 tot 14 dagen
  • Kies zelf voor lokale of algehele narcose
  • Permanente verandering

Wat kan ik na een liplift verwachten?

Na de ingreep verblijft u nog een paar uur in de kliniek (duur is afhankelijk van plaatselijke verdoving of algehele narcose), totdat de arts en de verpleging het verantwoord vinden om u naar huis te laten gaan. Het is belangrijk dat u door iemand opgehaald zal worden, zodat u zelf geen auto hoeft te rijden.

Als de verdoving begint uit te werken, kan de wond wat branderig aanvoelen. Het is een niet zo’n prettige, maar draagbare pijn. Ook kan het gebied rondom de mond de eerste paar dagen trekkerig aanvoelen. De lip heeft even de tijd nodig om te herstellen. Het is daarom mogelijk dat u de eerste twee weken een hele gevoelige of juist gevoelloze lip heeft. Daarbij kan de lip er rood en opgezwollen uitzien. Dit zijn hele normale bijwerkingen die na een paar weken vanzelf verdwijnen. Na zeven dagen komt u bij ons op controle in de praktijk om de hechtingen te laten verwijderen.

Heeft u vragen?

Transvisiedag

Op deze dag richt Praktijk Gabriels zich op mensen met vragen rondom hun transitie. Ten eerste wordt de focus met name gelegd op het vervrouwelijken van het mannelijk gezicht, oftewel Facial Feminization Surgery (FFS). FFS is een combinatie van chirurgische ingrepen gericht op het verminderen van wat we noemen ‘mannelijke gelaatstrekken’, waardoor het gezicht een zachtere en meer vrouwelijke uitstraling krijgt. Een geboren man gaat in transitie om vrouw te worden.

Deze dag vindt plaats op zaterdag 12 oktober. Klik hier om een GRATIS consult in te plannen. 

12 oktober TRANSVISIEDAG. Klik hier voor meer informatie