before & afters

Liplift

Heeft u smalle lippen en zou u de lippen wat voller willen laten lijken? Het is mogelijk om de lippen op te vullen d.m.v. lipofilling (met je eigen lichaamsvet), of met tijdelijke fillers. Een optie is het liften van de bovenlip, door het verkorten van de afstand tussen de neus en bovenlip. De bovenlip wordt daardoor iets opgetild, dit wordt gedaan door een stukje huid onder de neus weg te halen. Hierdoor zal de bovenlip een stukje omhooggetrokken worden, waardoor het lippenrood zichtbaarder wordt. Buiten dat de lip voller lijkt, zijn de tanden ook beter zichtbaar. Deze behandeling heeft als voordeel ten opzichte van fillers dat het niet regelmatig herhaald hoeft te worden. Na de operatie kan er een klein litteken ontstaan onder de neus. Na enkele maanden zal dit nauwelijks meer zichtbaar zijn.

  • Liplift onder plaatselijke verdoving kost: 1250 euro
  • Liplift onder narcose kost: 1750 euro

Hoe gaat een liplift in zijn werk?

De operatie kan worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, maar ook onder algehele narcose. Bij een plaatselijke verdoving mag u na een half uur à uur weer naar huis. Bij een algehele narcose mag u na een paar uur weer naar huis.

Voordat de plastisch chirurg aan de liplift operatie begint, tekent hij het gebied volgens plan af. Wanneer de verdoving is ingewerkt, wordt er een reepje huid tussen de bovenlip en de neus verwijderd. De incisie komt onder de neus. Hierdoor is een litteken nauwelijks zichtbaar.

Consult

Tijdens het eerste consult bespreken we alle onderwerpen die met de behandeling te maken hebben.
Tevens worden er foto’s genomen van het gelaat. Deze foto’s komen in het digitale dossier en vallen uiteraard onder de geheimhoudingsplicht. Tijdens het gesprek bespreken we wat u het meeste stoort aan uw lippen en wat u hieraan zou willen veranderen. We zullen bespreken hoe de operatie in zijn werk zal gaan, welk resultaat u kunt verwachten, wat de mogelijke risico’s zijn en hoe het proces verder zal verlopen na de operatie.

Vervolgens kijkt de plastisch chirurg of u een geschikte kandidaat bent voor een liplift.
Er moet voldoende afstand tussen de neus en de bovenlip bestaan, omdat deze ruimte door middel van de liplift verkleind zal worden.
De arts zal vragen naar uw gezondheid, medische achtergrond en eventuele medicijngebruik.

Het consult vindt plaats in de kliniek die voor jou het meest dichtbij is.  Een consult duurt ongeveer 30 minuten en is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Wat zijn de voordelen van een liplift?

  • Lippen lijken voller
  • Tanden worden beter zichtbaar
  • Hersteltijd van 7 tot 14 dagen
  • Kies zelf voor lokale of algehele narcose
  • Permanente verandering

Wat kan ik na een liplift verwachten?

Na de ingreep verblijft u nog een paar uur in de kliniek (duur is afhankelijk van plaatselijke verdoving of algehele narcose), totdat de BIG-geregisteerde arts en de verpleging het verantwoord vinden om u naar huis te laten gaan. Het is belangrijk dat u door iemand opgehaald zal worden, zodat u zelf geen auto hoeft te rijden.

Als de verdoving begint uit te werken, kan de wond wat branderig aanvoelen. Het is een niet zo’n prettige, maar draagbare pijn. Ook kan het gebied rondom de mond de eerste paar dagen trekkerig aanvoelen. Daarbij kan de lip er rood en opgezwollen uitzien.
Dit zijn hele normale bijwerkingen die na een paar weken vanzelf verdwijnen. Zeven dagen na de behandeling komt u bij ons op controle in de praktijk om de hechtingen te laten verwijderen.

Heeft u nog vragen over de behandeling of wilt u een afspraak maken? klik hier

liplift

Hoe gaat dat in zijn werk?

De incisies in de afbeelding tonen aan welke delen van de lip weer aan elkaar vast worden gehecht.

Er word een sneetje gemaakt, waar een reepje huid tussenuit word gesneden, vervolgens word de huid onder de neus gehecht.

Dit litteken zal na verloop van tijd vervagen en zo goed als niet zichtbaar zijn.

Het lippenrood is blijvend vergroot.

MEER FFS BEHANDELINGEN
Liplift
Voorhoofdscorrectie
Bilaterale wenkbrauwlift
Haarlijnverlaging
Kincorrectie
Kaakhoekcorrectie
Jukbeencorrectie
Adamsappelcorrectie
Laser ontharing