voorhoofd transgender

Voorhoofdscorrectie

Het voorhoofd is een gebied waar we duidelijk verschillen zien tussen de geslachten. Het grote verschil tussen het mannelijke en het vrouwelijke voorhoofd is dat mannen vaak een groter en meer uitgesproken voorhoofd heeft. De bovenste rand van de oogkas wordt ook wel de ‘wenkbrauwoog’ genoemd. Vrouwelijke voorhoofden hebben zelden of nooit een wenkbrauwboog. Het vervrouwelijken van het voorhoofd is de meest uitgevoerde FFS-behandeling.

Consult 

Tijdens uw eerste consult met de arts kunt u aangeven waaraan u zich het meeste stoort en wat u precies wenst te veranderen. Voorafgaand aan uw gesprek worden foto’s gemaakt voor het medisch dossier, en om tijdens uw gesprek met de chirurg te bespreken. Naar aanleiding hiervan bekijkt hij of u een geschikte kandidaat bent en zal hij de voor u meest geschikte behandeling voorstellen voor het vervrouwelijken van het voorhoofd. Daarbij legt de chirurg uit wat deze techniek inhoudt en wat u kunt verwachten als eindresultaat.

Op deze manier kunt u goed geïnformeerd een weloverwogen beslissing nemen over de gewenste voorhoofdscorrectie. Verder zal de chirurg vragen naar uw gezondheid, medische achtergrond en eventuele medicijngebruik. Gebruikt u bloedverdunnende medicatie, dan moet u hier minimaal een week voor de behandeling mee stoppen.

Tijdens uw consult worden ook de herstelperiode en de eventuele risico’s en complicaties met u doorgenomen. Hierna wordt uw consult samengevat in een behandelplan en worden de totale kosten van de behandeling met onze consulente besproken. Het consult duurt ongeveer 60 minuten en heeft als doel u zo duidelijk en volledig mogelijk te informeren over de voorhoofdscorrectie.

Hoe gaat een voorhoofdscorrectie in zijn werk?

Deze behandeling wordt uitgevoerd terwijl u onder algehele narcose bent. Om te beginnen wordt er een incisie langs de haarlijn gemaakt. De incisie wordt net zo gedaan als bij een operatie waarbij de haarlijn naar beneden wordt verplaatst. De huid van het voorhoofd wordt naar voren getrokken zodat het bot bloot komt te liggen.

Vervolgens wordt het bot op de voorhoofdsholten verwijderd en opnieuw gevormd tot de gewenste dikte en vorm zijn bereikt. Daarna worden de massieve randen van de oogkassen geschaafd. Ten slotte wordt het aangepaste bot op zijn plaats bevestigd met microschroeven van titanium. De kopjes van de schroeven worden verwijderd zodat u ze niet voelt en ze niet door de huid zichtbaar zijn. Net als bij het verlagen van de haarlijn wordt de huid op het bot vastgezet om terugtrekken te voorkomen.

Wat zijn de voordelen van een voorhoofdscorrectie?

  • Geen zichtbare littekens

  • Vrouwelijker gezicht

  • Geen verzwakking van de schedel

  • Chirurg met jarenlange ervaring.

Wat kan ik na de voorhoofdscorrectie verwachten?

Kom naar onze Transvisiedag voor meer informatie. Klik hier om een afspraak te maken en krijg die dag meteen een GRATIS consult.

10% korting op vrouwendag. Klik hier voor meer informatie