BEFORE & AFTERS

Voorhoofdscorrectie

Het voorhoofd is een gebied waar we duidelijk verschillen zien tussen de geslachten. Het grote verschil tussen het mannelijke en het vrouwelijke voorhoofd is dat mannen vaak een groter en meer uitgesproken voorhoofd heeft. De bovenste rand van de oogkas wordt ook wel de ‘wenkbrauwoog’ genoemd. Vrouwelijke voorhoofden hebben zelden of nooit een wenkbrauwboog. Het vervrouwelijken van het voorhoofd is de meest uitgevoerde FFS-behandeling.

Consult 

Tijdens uw eerste consult met de arts kunt u aangeven waaraan u zich het meeste stoort en wat u precies wenst te veranderen. Voorafgaand aan uw gesprek worden foto’s gemaakt voor het medisch dossier, en om tijdens uw gesprek met de chirurg te bespreken. Naar aanleiding hiervan bekijkt hij of u een geschikte kandidaat bent en zal hij de voor u meest geschikte behandeling voorstellen voor het vervrouwelijken van het voorhoofd. Daarbij legt de chirurg uit wat deze techniek inhoudt en wat u kunt verwachten als eindresultaat.

Op deze manier kunt u goed geïnformeerd een weloverwogen beslissing nemen over de gewenste voorhoofdscorrectie. Verder zal de chirurg vragen naar uw gezondheid, medische achtergrond en eventuele medicijngebruik. Gebruikt u bloedverdunnende medicatie, dan moet u hier minimaal een week voor de behandeling mee stoppen.

Tijdens uw consult worden ook de herstelperiode en de eventuele risico’s en complicaties met u doorgenomen. Hierna wordt uw consult samengevat in een behandelplan en worden de totale kosten van de behandeling met onze consulente besproken. Het consult duurt ongeveer 60 minuten en heeft als doel u zo duidelijk en volledig mogelijk te informeren over de voorhoofdscorrectie.

Hoe gaat een voorhoofdscorrectie in zijn werk?

Deze behandeling wordt uitgevoerd terwijl u onder algehele narcose bent. Om te beginnen wordt er een incisie langs de haarlijn gemaakt. De incisie wordt net zo gedaan als bij een operatie waarbij de haarlijn naar beneden wordt verplaatst. De huid van het voorhoofd wordt naar voren getrokken zodat het bot bloot komt te liggen.

Vervolgens wordt het bot op de voorhoofdsholten verwijderd en opnieuw gevormd tot de gewenste dikte en vorm zijn bereikt. Daarna worden de massieve randen van de oogkassen geschaafd. Ten slotte wordt het aangepaste bot op zijn plaats bevestigd met microschroeven van titanium. De kopjes van de schroeven worden verwijderd zodat u ze niet voelt en ze niet door de huid zichtbaar zijn. Net als bij het verlagen van de haarlijn wordt de huid op het bot vastgezet om terugtrekken te voorkomen.

voorhoofdscorrectie

Simulatie van
de voorhoofdscorrectie

voorhoofdscorrectie

Rechts: mannelijk voorhoofd
Links: vrouwelijk voorhoofd

Wat zijn de voordelen van een voorhoofdscorrectie?

  • Geen zichtbare littekens

  • Vrouwelijker gezicht

  • Geen verzwakking van de schedel

  • Chirurg met jarenlange ervaring.

Wat kan ik na de voorhoofdscorrectie verwachten?

Zoals bij elke operatie, kunnen er littekens optreden. De arts is erg voorzichtig bij het maken van een incisie. Hierdoor is elke littekenvorming minimaal en nauwelijks zichtbaar. Wanneer deze ingreep wordt uitgevoerd in combinatie met haarlijnverlaging, zijn de littekens vrijwel onzichtbaar.

Na de eerste nacht voert de chirurg een post-op onderzoek uit voordat u naar huis of terug naar uw hotel gaat. U overblijft de een nacht in het ziekenhuis te Aalst. Tot een week of twee kunt u last hebben van zwelling. Het is ook gebruikelijk om een ​​kleine zwelling te hebben die tot twee maanden kan duren.

Er bestaat een mogelijkheid dat u tijdelijk geen gevoel heeft in het voorhoofd. Dit is normaal en verdwijnt binnen twee tot vier maanden. Bij sommige patiënten kan het tot 10 maanden duren voordat hun gevoel volledig terug is. Hoewel dit ongemakkelijk aanvoelt, maakt het deel uit van het genezingsproces.

Kom naar onze Transvisiedag voor meer informatie. Klik hier om een afspraak te maken en krijg die dag meteen een GRATIS consult.

Transgender Zorgpad

Het is van belang om te weten wat de opties zijn, welke voorbereidingen er getroffen moeten worden en waar men rekening mee moet houden. Om het allemaal overzichtelijker te maken is er een zorgpad ontwikkeld. Dit transgender zorgpad legt duidelijk uit hoe het traject kan lopen.

voorhoofdscorrectie Klik op de afbeelding om deze te vergroten of te downloaden 

Het zorgpad biedt een overzicht van alle mogelijke opties en trajecten in de transgenderzorg. Om het nog duidelijker te maken is er een PDF opgesteld met uitleg over de verschillende trajectaspecten die er te zien zijn in het diagram hierboven.

Klik hier om de uitleg bij het diagram te downloaden

Het hele transitieproces is in dit zorgpad voorgesteld; maar dit betekent niet dat iedereen er voor moet kiezen om het hele traject van begin tot eind af te leggen. Een transgender traject is persoonlijk en verschilt daarom ook van persoon tot persoon.

Transvisiedag

Op deze dag richt Praktijk Gabriels zich op mensen met vragen rondom hun transitie. Ten eerste wordt de focus met name gelegd op het vervrouwelijken van het mannelijk gezicht, oftewel Facial Feminization Surgery (FFS).
FFS is een combinatie van chirurgische ingrepen gericht op het verminderen van wat we noemen ‘mannelijke gelaatstrekken’, waardoor het gezicht een zachtere en meer vrouwelijke uitstraling krijgt.

Een geboren man gaat in transitie om vrouw te worden.

Klik hier om een GRATIS consult in te plannen. 

MEER FFS BEHANDELINGEN
Liplift
Voorhoofdscorrectie
Bilaterale wenkbrauwlift
Haarlijnverlaging
Kincorrectie
Kaakhoekcorrectie
Jukbeencorrectie
Adamsappelcorrectie
Laser ontharing