before and afters

Wat is een armlift?

Bij veroudering, of door gewichtsverlies, kan de huid van de bovenarmen ruimer worden en gaan hangen.
Bij deze operatie wordt het overschot aan huid bij de bovenarm verwijderd. De huid wordt strakker gespannen en de bovenarm komt er fraaier uit te zien.

Na de ingreep kunt u weer met plezier mouwloze kleding dragen, maar realiseert u zich wel dat een armlift zichtbare littekens op de bovenarmen kan geven.

Wat zijn de voordelen van deze operatie?

 • Slanke en strakke armen

 • Beloning na afvallen

 • Na twee weken zichtbaar resultaat

 • Na een week weer aan het werk.

Hoe gaat deze operatie in zijn werk?

Een armlift is een grote ingreep. Denk goed na over uw verwachtingen voor u besluit tot deze operatieve ingreep. En bespreek uw verwachtingen met onze plastisch chirurg.

De operatie vindt plaats onder volledige narcose en duurt ongeveer twee uur. Via een snede tussen de oksel en elleboog wordt huid- en eventueel vetweefsel aan de onderkant van de bovenarm verwijderd. De locatie en lengte van de snede zijn afhankelijk van de hoeveelheid huid die moet worden verwijderd. Als de chirurg de overtollige huid en het bijbehorende vet heeft verwijderd, wordt de huid gesloten.

Na het hechten krijgt u een verband of een speciaal mouwtje om beide armen. Draag het verband/mouwtje minimaal een week – dag en nacht – na de ingreep. Na deze week verwachten we u terug in de praktijk voor de eerste controle. Tijdens de controle worden verband en hechtingen verwijderd.

Wanneer ben ik geschikt voor deze operatie?

U komt in aanmerking voor een lift aan de armen als u zeer veel gewicht heeft verloren – bijvoorbeeld na een maagverkleining of maagband. In sommige gevallen wordt een aanvullende ingreep zoals liposuctie voorgesteld – de arts overlegt dit met u tijdens een consult.

Consult

Aansluitend op het eerste consult met uw BIG geregistreerde plastisch chirurg, heeft u een gesprek met uw consultant. Doel van dit gesprek is u op de hoogte te brengen van de algemene gang van zaken rondom uw armlift.

We bespreken alle onderwerpen die met de behandeling te maken hebben. We gaan in gesprek over wat u het meeste stoort aan uw armen en wat u hieraan anders wilt. We bespreken de methodes en operatietechnieken en onderzoeken welke het beste bij u past. U krijgt een duidelijk beeld van het resultaat dat u kunt verwachten, van de mogelijke risico’s van deze ingreep en van de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en wordt op een duidelijke manier voorgelicht over de behandeling en de periode die daarop volgt.

Tijdens het consult met de plastisch chirurg bekijkt hij of u een geschikte kandidaat bent. De chirurg zal vragen naar uw gezondheid, medische achtergrond en eventueel medicijngebruik. Gebruikt u bloedverdunnende medicijnen, dan moet u hier minimaal een week voor de behandeling mee stoppen.

Na dit eerste consult kunt u de juiste beslissing nemen. Wij snappen dat er tijdens dit eerste consult veel informatie op u afkomt. Twijfel daarom niet als u na dit gesprek nog een keer contact met ons wilt opnemen om de zaken helemaal duidelijk te krijgen.

armlift

Jessica voor de armlift (+ borstlift met vulling)

armlift

Jessica na de armlift (+borstlift met vulling)

MEER HAPPY CUSTOMERS

Wat kan ik na de operatie verwachten?

Na de operatie voelt de behandelde zone pijnlijk aan en ervaart u een trekkend en drukkend gevoel. Het is normaal om pijnlijke bloeduitstortingen, een gezwollen huid en een beurs gevoel te ervaren. Vaak verdwijnt dit vanzelf na twee tot zes weken. Bent u ongerust, neem dan contact met ons op.

De lift aan de armen geeft vrij snel na de operatie een mooi resultaat. Maar het uiteindelijke resultaat is pas na drie maanden optimaal te zien. Dit komt omdat de zwelling dan is weggetrokken. U zult een vrij lang litteken hebben. Mochten deze littekens rood en gezwollen zijn, dan trekt dit na enkele weken vanzelf weg.

Na de operatie adviseren wij het volgende:

 • De eerste 24 uur na de operatie dient er een volwassen persoon bij u te blijven

 • Bestuur in de eerste 48 uur na de operatie geen voertuig vanwege de nawerking van de narcose

 • Drink gedurende de eerste week na de ingreep geen alcohol vanwege de nawerking van de narcose

 • Doe het vooral lekker rustig aan

 • Sporten mag na 6 weken

 • Ga de eerste 6 weken niet zwemmen of naar de sauna.

 • Roken en alcohol hebben een ongunstige werking op de genezing en het herstel – probeer dit even te laten.