before and afters

Wat is een bilvergroting met eigen vet?

Heeft u van uzelf weinig volume in uw billen en zou u dit wel graag willen? Dan kan een bilvergroting met eigen vet de oplossing zijn. Met lichaamseigen vetweefsel worden de billen vergroot en verstevigd.

Bij de bilvergroting met eigen vet wordt het eigen vetweefsel verwijderd door middel van liposuctie. Vervolgens wordt dit vet geïnjecteerd in de billen. Deze ingreep noemen wij ook wel lipofilling. Lipofilling werkt alleen als er ergens vet weg te halen valt. Omdat het gaat om lichaamseigen weefsel, is er geen risico op afstoting door het lichaam.

Consult

Aansluitend op uw eerste consult met uw plastisch chirurg, heeft u een gesprek met uw consultant. Het doel van dit gesprek is u op de hoogte te brengen van de algemene gang van zaken rondom uw behandeling.

Wanneer ben ik geschikt voor een bilvergroting met eigen vet?

U moet over voldoende lichaamsvet beschikken. Onze BIG-geregistreerde artsen helpen u graag. Natuurlijk is een bilvergroting niet alleen voor vrouwen. Het kan ook een goede oplossing zijn voor mannen.

Hoe werkt een bilvergroting met eigen vet?

Bij de bilvergroting met eigen vet wordt geen huid weggehaald. De plastisch chirurg brengt via sneetjes van een halve centimeter met een kleine naald een vloeistof in. Deze vloeistof weekt de vetcellen los, vermindert bloedingen en verdooft het onderhuidse weefsel. De vloeistof heeft ongeveer twintig minuten nodig om in te werken. Na twintig minuten brengt de plastisch chirurg via de sneetjes een zuignaaldje in vlak onder de huid. Door het naaldje heen en weer te bewegen, kan het vet worden verwijderd. Er wordt vetweefsel verwijderd op bijvoorbeeld de dijen, heupen of op de buik. Deze techniek noemen we liposuctie.

Het weggenomen vetweefsel wordt door middel van centrifuge gezuiverd. Vervolgens worden de gezonde vetcellen, door middel van lipofilling, geplaatst op de plek waar u volume nodig heeft, in dit geval in de billen. Als de correctie naar tevredenheid is van de plastisch chirurg, worden de sneetjes gesloten met kleine oplosbare hechtingen.

Kort voor de operatie, verwijdert u alles wat los in of op uw lichaam zit. Bijvoorbeeld een kunstgebit of andere loszittende protheses in de mond, contactlenzen en/of een gehoorapparaat.

bilvergroting met eigen vet

Pommeline voor de bilvergroting met eigen vet

MEER HAPPY CUSTOMERS
bilvergroting met eigen vet

Pommeline na de bilvergroting met eigen vet

POMMELINE’S OPERATIE
bilvergroting met eigen vet

Voor de bilvergroting met eigen vet

bilvergroting met eigen vet

Na de bilvergroting met eigen vet

KLIK HIER VOOR MEER HAPPY CUSTOMERS

Liposuctie is geen techniek om gewicht te verliezen. Om langdurig plezier te hebben van uw figuur, raden wij iedereen aan gezond te eten en voldoende te sporten.

Om een wond zo mooi, snel en goed mogelijk te kunnen laten genezen, is toevoer van zuurstofrijk bloed erg belangrijk. Daarom raden wij u aan om voor de operatie niet te roken. De nicotine in sigaretten vernauwt de bloedvaten, waardoor de bloedtoevoer naar de wond vermindert. Daarnaast bevat de rook van tabak koolmonoxide, wat zorgt dat de zuurstof in het bloed wordt verdrongen. Roken vermindert ook uw conditie en verzwakt het immuunsysteem. Wist u dat complicaties bij wondgenezing vaker voorkomen bij rokers dan bij niet-rokers? We raden aan om minimaal vier weken voor een operatie te stoppen met roken. En dit tot twee weken na de behandeling vol te houden.

Wat kan ik na de bilvergroting met eigen vet verwachten?

Wanneer de bilvergroting is geslaagd en u naar huis mag, is het zeer belangrijk dat u rustig aan doet. Normale lichaamsbeweging is prima, maar probeer inspannend werk de eerste zes weken te vermijden. Dit betekent: niet intensief sporten en geen zware objecten tillen in de herstelperiode. Probeer daarnaast op uw zij of buik te slapen. Een dag na de operatie neemt een medewerker van de praktijk contact met u op. Deze vraagt hoe het gaat en of u nog vragen heeft. Er wordt dan ook meteen een controle bij de arts ingepland.

Na de operatie voelen de billen pijnlijk en ervaart u een trekkend en drukkend gevoel. Pijnlijke bloeduitstortingen, een gezwollen huid en een beurs gevoel zijn normaal. Vaak verdwijnen deze ongemakken vanzelf na twee tot zes weken. Neem bij ongerustheid altijd contact met ons op.

Het lichaam moet herstellen voordat de veranderingen goed te zien zijn. Binnen een week heeft u een redelijk beeld van het effect van de behandeling. Na een jaar is het definitieve resultaat te zien. Met name het straktrekken van de huid heeft enige tijd nodig. De nieuwe contouren van het lichaam zijn blijvend. Het vet dat is verwijderd, komt niet meer terug. Als u echter teveel eet, worden de resterende vetcellen groter en wordt u ook weer dikker.

bilvergroting met eigen vet

Lipopak billen short (medium taille)

bilvergroting met eigen vet

Lipopak knielengte

bilvergroting met eigen vet

Lipopak billen short (lage taille)

post-operatieve lipopakken