BEFORE AND AFTERS

Wat is een bilvergroting met implantaten?

De billen opvullen is een behandeling die de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. ‘Niet Back to the Future, maar the Future is the Back’, zoals de in Frankrijk befaamde plastisch chirurg dr. François Petit het omschrijft.  Bilvergroting is een vorm van esthetische chirurgie waarmee de grootte en vorm van de billen veranderd worden. De ingreep wordt vooral uitgevoerd bij vrouwen en mannen die vinden dat zij te kleine of te platte billen hebben.

Een zacht en natuurlijk aanvoelend implantaat vergroot het volume en zorgt voor een steviger, natuurlijk uiterlijk van de billen. Uw arts vertelt u tijdens een consult over de mogelijkheden van een bilvergroting, en of een billift in uw specifieke situatie het gewenste resultaat zal opleveren.

Wat zijn de voordelen van een bilvergroting met implantaten?

  • Billen die zacht en natuurlijk aanvoelen

  • Geen zichtbare littekens

  • Nauwelijks kans op infecties

  • Na een dag, of zelfs dezelfde dag, kunt u alweer zitten

  • Na een week kunt u weer aan het werk

  • Praktijk Gabriels is de eerste in Nederland die werkt met operatietechniek ‘Le Petit Methode’.

Wanneer ben ik geschikt voor een bilvergroting met implantaten?

U dient minimaal 18 jaar te zijn voor u een cosmetische ingreep zonder medische noodzaak mag laten doen. Dit staat in de richtlijnen, opgesteld door de beroepsorganisaties voor cosmetisch artsen en plastisch chirurgen.

Wat houdt een bilvergroting met implantaten door middel van ‘Le Petit Methode’ in?

De term ‘Le Petit Methode’ is afkomstig van de Franse plastisch chirurg François Petit. Met meer dat 15 jaar ervaring is hij zeer ervaren in het uitvoeren van alle soorten cosmetische chirurgieprojecten. Dit kan variëren van reconstructieve tot cosmetische chirurgie tot niet-chirurgische behandelingen. Dr. F. Petits doel is om het hoogste niveau van kwaliteit, veiligheid en comfort voor zijn patiënten te bereiken. Ambulante chirurgie, waarbij de patiënt dezelfde dag nog naar huis kan gaan, is een voorbeeld hiervan. Dr. F. Petit heeft drie van onze artsen opgeleid: dr. P. Hupkensdr. K. Peters en drs. P. Grabietz.

De implantaten worden geplaatst via twee kleine sneden onder het uiteinde van de bilspleet. De sneden liggen diagonaal tegenover elkaar en zijn maximaal vier centimeter groot. Dit heft de spanning van het litteken op. De littekens genezen veel beter en mooier, zonder complicaties.

Bij deze bilvergroting worden Polytech-implantaten onder de grote bilspieren geplaatst. Hierdoor worden de billen gelift en krijgen ze meer volume. Polytech, dat sinds 1986 siliconenimplantaten produceert in Duitsland, is een van de drie grootste producenten wereldwijd. Alle producten zijn voorzien van een CE-keurmerk.

bilvergroting met implantaten

Deniz voor de bilvergroting met implantaat

MEER HAPPY CUSTOMERS
bilvergroting met implantaten

Deniz na de bilvergroting met implantaat

DENIZ’S OPERATIE
bilvergroting met implantaten

Genevieve voor de bilvergroting met implantaat

MEER HAPPY CUSTOMERS
bilvergroting met implantaten

Genevieve na de bilvergroting met implantaat

GENEVIEVE’S OPERATIE
bilvergroting met implantaten

Naomi voor de bilvergroting met implantaat

MEER HAPPY CUSTOMERS
bilvergroting met implantaten

Naomi na de bilvergroting met implantaat

NAOMI’S OPERATIE

Hoe gaat een bilvergroting met implantaten in zijn werk?

Aansluitend op het eerste consult met uw plastisch chirurg, heeft u een gesprek met uw consultant. Doel van dit gesprek is u op de hoogte te brengen van de algemene gang van zaken rondom uw bilvergroting.

Heeft u interesse in een bilvergroting met implantaten? Klik hier om een consult in te plannen.

Tijdens het eerste consult bespreekt onze consulent met u wat u het meest stoort aan uw billen en wat u hieraan zou willen veranderen. Er wordt gekeken welke implantaten het beste bij uw lichaam passen en u geeft aan wat uw wensen zijn. Onze consulent geeft u een passend advies.  Hierna gaat u ook op consult bij de arts die de bilvergroting zal uitvoeren. Deze arts zal nogmaals naar uw billen kijken. Uiteindelijk zal hij/zij definitief besluiten welke optie het beste bij u past. Ook beoordeelt de arts of de behandeling medisch verantwoord is.

Let op: neem een geldig legitimatiebewijs en uw zorgverzekeringspas mee naar het consult. Na het consult kan de operatie definitief worden ingepland. In Nederland is het wettelijk verplicht dat tussen het consult met de arts en de operatie 7 dagen wachttijd zit. NB de betaling van uw behandeling dient uiterlijk 4 weken van tevoren voldaan te zijn.

De protheses

Kwaliteit staat voorop – daarom hebben wij veel tijd en moeite gestoken in de selectie van onze protheses. Daarnaast bieden wij u als klant duidelijke informatie waarmee wij u ondersteunen in de keuze voor het type prothese dat past bij uw wensen.

Omdat ieder mens uniek is, biedt Praktijk Gabriels een breed assortiment protheses aan. U kunt kiezen voor de protheses van:

Polytech implantaten
Ronde Sebbin implantaten

 * Deze behandeling valt onder van omzetbelasting vrijgestelde gezondheidskundige verzorging in de zin van art. 11-1-g Wet op omzetbelasting 1968.

Wat kan ik na de bilvergroting met implantaten verwachten?

Binnen een week heeft u redelijk zicht op het effect van de ingreep. Na een maand is het definitieve resultaat te zien. Met name het strakker trekken van de huid heeft enige tijd nodig. De nieuwe contouren van het lichaam zijn blijvend.

Drs. Grabietz gebruikt de nieuwste technieken in plastisch chirurgie. Zijn doel is om het hoogste niveau van kwaliteit, veiligheid en comfort voor zijn patiënten te bereiken. Zo loopt u gegarandeerd geen infecties op, kunt u na een dag al zitten en na een week alweer aan het werk.

Na de operatie zullen de billen pijnlijk aanvoelen en ervaart u een trekkend en drukkend gevoel. De huid kan gezwollen en beurs aanvoelen. Vaak verdwijnt dit vanzelf na twee tot zes weken. De wond moet de eerste zeven dagen drooggehouden worden, tenzij de arts u anders heeft geadviseerd. De pleisters/hechtingen blijven zeven dagen zitten, zodat de wond schoon blijft en goed kan herstellen.

Een dag na de operatie neemt Praktijk Gabriels contact met u op om te vragen hoe het met u gaat en of u nog vragen hebt. Een week na de operatie vindt de eerste controle plaats. Tijdens deze controle wordt gecontroleerd of alles in orde is en worden eventuele pleisters en hechtingen verwijderd.  De tweede (en laatste) controle vindt drie maanden na de operatie plaats. Een tussentijdse controle is altijd mogelijk. Na acht weken kunt u starten met het gebruik van een littekencrème. Als er roodheid, zwelling, koorts of een open wond ontstaat, of er zijn andere zaken waar u ongerust over bent, neemt u dan meteen contact op met de praktijk van Diana Gabriels. Wij helpen u graag verder.

bilvergroting met implantaten

Lipopak billen short (medium taille)

bilvergroting met implantaten

Lipopak knielengte

bilvergroting met implantaten

Lipopak billen short (lage taille)

Post-operatieve lipopakken