before and afters

Facelift

Wat is een facelift?


Met de jaren verliest de huid haar stevigheid. Als uw huid zo verslapt is dat de contouren van uw gezicht minder scherp worden, dan biedt een facelift uitkomst.

Dr. Capi Wever van Praktijk Gabriels constateert drie oorzaken van de veroudering van het aangezicht:

  • Verslapping

  • Vetverlies

  • Huidschade

We gaan te werk volgens een ‘oorzaak-gebaseerde aanpak’. Deze aanpak is dus niet gebaseerd op een voorkeur voor techniek, kosten of verdiensten. Maar op betrouwbare kennis en analyse.

Verslapping

De verslapping van de huid en het onderhuidse weefsel gaan hand in hand met ouder worden. Dit kun je merken aan de afhangende huid rondom de kaaklijn en de slapper wordende hals. Facelift-chirurgie biedt hiervoor een effectieve oplossing.

Vetverlies

Vetverlies speelt soms een belangrijke rol bij de veroudering. Een facelift-operatie kan dit deels opheffen. Verplaatsing van buikvet naar het gelaat – meestal in combinatie met faceliftchirurgie – is in dat geval aan te bevelen voor een optimaal resultaat. Dit noemen we lipo-filling of vet-transfer.

Huidschade door de zon of roken

Oppervlakkige rimpels, vlekjes en adertjes kunnen niet verbeterd worden met een facelift en eigenlijk ook niet met het injecteren van vet. Een laserbehandeling of chemische peeling zijn in dat geval aan te bevelen.

* De arts bepaalt of de behandeling medisch noodzakelijk is. Deze behandeling valt onder van omzetbelasting vrijgestelde gezondheidskundige verzorging in de zin van art. 11-1-g Wet op omzetbelasting 1968.

Praktijk Gabriels levert de hoogste kwaliteit tegen een scherpe prijs. De kosten van de facelift verschillen per behandeling, afhankelijk van de uitgebreidheid van de ingreep. Een facelift wordt alleen vergoed bij een medische indicatie.

Facelift

Aan een facelift gaat altijd een of meerdere adviesgesprekken met onze chirurg vooraf. Je hebt tijdens het vrijblijvende consult alle ruimte om in een persoonlijk gesprek je vragen te stellen en je wensen en verwachtingen over de behandeling uit te spreken.

Onze chirurg beoordeelt of je een facelift een geschikte behandeling is voor jou en welke soorten lift het beste resultaat geeft. Je krijgt alle informatie over de faceliftbehandeling en uitleg over het gehele behandeltraject, van de voorzorg tot de nazorg. Er worden vooraf foto’s gemaakt, die naast de foto’s na de chirurgische ingreep worden gelegd.

Om te begrijpen waar je vandaan komt en waarom je een facelift wenst, nemen we graag de tijd om je eerst goed te leren kennen. Het belangrijkste van de gehele behandeling is dat wij begrijpen wat jouw wensen zijn. Wens je een natuurlijk resultaat passend bij je leeftijd? Wat zijn jouw belangrijke plus en minpunten? Hoe is de symmetrie van je gezicht? Door jou te leren kennen, begrijpen we wat jij wilt, want uiteindelijk gaat het om jou.

Een facelift is een poliklinische behandeling, waarvoor geen opname noodzakelijk is. Je mag na de ingreep en na een korte rusttijd weer naar huis. Er worden in onze kliniek verschillende facelift-behandelingen uitgevoerd: de MACS-lift en een normale facelift. De overtollige huid in het gezicht en eventueel de hals wordt onder verdoving verwijderd.

Facelift MACS-lift

Bij een MACS-lift wordt ook het onderliggende bind- en spierweefsel strakgetrokken en het verzakte vetweefsel naar zijn oorspronkelijke plek teruggebracht.

De behandeltijd is afhankelijk van de soort facelift. De  MACS-lift duurt circa 2 uur.  Het eerste resultaat is al na 1 tot 2 weken zichtbaar. Het definitieve, natuurlijke resultaat toont zich na enkele maanden tot een jaar. Het resultaat houdt lang aan. De huidveroudering gaat wel door. Een facelift kan na 10 tot 15 jaar worden herhaald.

Wat zijn de voordelen van een facelift?

  • Geen zichtbare littekens

  • Geen uitgezakte huid meer

  • Geen diepe groeven tussen neus en mondhoeken

  • Chirurg met jarenlange ervaring.

facelift

Diana voor de facelift

MEER HAPPY CUSTOMERS
facelift

Diana na de facelift

DIANA’s OPERATIE
facelift

Simone voor de facelift

MEER HAPPY CUSTOMERS
facelift

Simone na de facelift

SIMONE’S OPERATIE

Wanneer ben ik geschikt voor een facelift?

U bent geschikt voor een facelift wanneer u last heeft van een uitgezakte huid aan uw onderkaak, verzakte jukbeenderen, diepe rimpels en plooien, diepe groeven tussen neus en mondhoeken. Ook komt u ook in aanmerking voor een facelift als u last heeft van losse huid, lijnen en een teveel aan vet in de hals.

Gratis consult
Klik hier om een consult in te plannen. Dr. Wever geeft elke laatste zondag van de maand gratis advies in Barendrecht.

Hoe gaat een facelift in zijn werk?

Bij deze cosmetische operatie verwijdert een plastisch chirurg rimpels en plooien door uw gezichtshuid én de onderliggende vet-, spier- en bindweefsels weer strak te trekken. Uw gelaatstrekken worden als het ware ‘gelift’ waardoor u een frisser en jeugdiger uiterlijk krijgt.

Eerst wordt een sneetje voor het oor gemaakt. Dit kan tot aan de oorlel lopen, maar soms wordt het doorgetrokken tot de haargrens, boven het oor of achter het oor. Dit is afhankelijk van het type gezicht en het gewenste resultaat.

Daarna wordt de huid losgemaakt van het bind- en spierweefsel. Vervolgens wordt dit weefsel gelift. Doordat het bind- en spierweefsel steviger is dan de huid zelf, zal de huid vanzelf mee liften. Het weefsel wordt aangetrokken en vastgezet en als laatste wordt de overtollige huid weggesneden. De huid wordt spanningsloos gehecht. Dit is belangrijk voor een mooie wondgenezing en dus een mooi en onopvallend litteken.

Consult

Tijdens uw eerste consult met de arts kunt u aangeven waaraan u zich het meeste stoort en wat u hieraan met de facelift wenst te veranderen. Voorafgaand aan uw gesprek worden foto’s gemaakt voor het medisch dossier, en om tijdens uw gesprek met de chirurg te bespreken. Naar aanleiding hiervan bekijkt hij of u een geschikte kandidaat bent en zal hij de voor u meest geschikte behandeling voorstellen. Daarbij legt de chirurg uit wat deze techniek inhoudt en wat u kunt verwachten als eindresultaat van de facelift.

Op deze manier kunt u goed geïnformeerd een weloverwogen beslissing nemen over de gewenste facelift. Verder zal de chirurg vragen naar uw gezondheid, medische achtergrond en eventuele medicijngebruik. Gebruikt u bloedverdunnende medicatie, dan moet u hier minimaal een week voor de behandeling mee stoppen.

Tijdens uw consult worden ook de herstelperiode en de eventuele risico’s en complicaties met u doorgenomen. Hierna wordt uw consult samengevat in een behandelplan en worden de totale kosten van de facelift met onze consulente besproken. Het consult duurt ongeveer 60 minuten en heeft als doel u zo duidelijk en volledig mogelijk te informeren over de facelift.

Wat kan ik na een facelift verwachten?

Een facelift is een operatie waar u goed op voorbereid moet zijn. De nazorg is, zoals u bij dr. Wever mag verwachten, intensief en goed georganiseerd. Na de operatie wordt een hoofdverband aangebracht, dat de dag na de operatie zal worden verwijderd. Dan worden ook de hechtingen goed schoongemaakt. Dokter Wever gebruikt kleine drains, die na 4 dagen worden weggehaald. Een week na de operatie wordt het grootste deel van de hechtingen verwijderd.

Doe het na uw behandeling vooral rustig aan. Drink gedurende de eerste week na de ingreep geen alcohol in verband met de nawerking van de narcose. Sporten mag na 3 weken, als u zich daar goed genoeg voor voelt. Ga de eerste 3 weken niet zwemmen of naar de sauna. Roken en alcohol hebben een ongunstige werking op de genezing en het herstel – probeer dit even te laten.

Wij raden aan 2 weken vrij te nemen en nog een extra week als reserve achter de hand te houden. Heeft u (officiële) gebeurtenissen waarbij u aanwezig moet zijn, dan raden wij aan die vanaf 2 maanden na de operatie te plannen. Het totale genezingsproces neemt ongeveer 1 jaar in beslag.