before and afters

Halslift

Wat is dat?

Heeft u last van een hangende huid in de hals onder de kin, dan kunt u voor deze operatie kiezen. Veel mensen merken dat de huid van de hals sneller veroudert dan die van het gezicht. Een halslift heeft echter alleen resultaat op de hals. Als de halsspieren zijn verslapt en u daarnaast ook uw gezicht wilt laten liften, dan is een gecombineerde hals- en facelift meestal de beste oplossing.

Rimpels in het gezicht en aan de achterkant van de hals verdwijnen niet door deze operatie. Hier zijn andere behandelmethoden geschikt voor. Zo kan een lift van de hals gecombineerd worden met een liposuctie van de hals. De ingreep kan ook worden uitgebreid naar een gecombineerde hals- en facelift.

* De arts bepaalt of de behandeling medisch noodzakelijk is. Deze behandeling valt onder van omzetbelasting vrijgestelde gezondheidskundige verzorging in de zin van art. 11-1-g Wet op omzetbelasting 1968.

Wat zijn de voordelen van een halslift?

  • Geen zichtbare littekens

  • Geen uitgezakte huid meer

  • Chirurg met jarenlange ervaring

Wanneer ben ik geschikt voor een halslift?

U bent geschikt voor deze operatie als uw huid zijn stevigheid heeft verloren. Wanneer de huid losser gaat hangen en zich vet ophoopt, ontstaat een zogenoemde ‘kalkoenhals’. De plooien van uw huid zijn scherper en de schaduwen dieper. De hals en kaaklijn ogen daardoor minder jeugdig. Met deze operatie kan dit worden opgelost.

Hoe gaat een halslift in zijn werk?

Tijdens de operatie maakt de plastisch chirurg een snede achter het oor via de haarlijn naar het achterhoofd. In de meeste gevallen worden er drains aangelegd in de wondjes. Drains zijn kleine slangetjes die het bloed en wondvocht goed afvoeren. Vervolgens maakt de arts de huidlaag los van de onderliggende weefsellagen. De huid en spieren worden strakgetrokken en overtollig huid-, spier- en vetweefsel wordt verwijderd. De arts dicht de wond met oplosbare hechtingen en dekt deze af met steriele gaasjes. U mag dezelfde dag weer naar huis.

halslift

Simone voor haar halslift

MEER HAPPY CUSTOMERS
halslift

Simone na haar halslift

SIMONE’S OPERATIE

Wist je dat Simone ook een facelift heeft ondergaan?

Consult

Tijdens uw eerste consult met de arts kunt u aangeven waaraan u zich het meeste stoort en wat u hieraan wenst te veranderen. Voorafgaand aan uw gesprek worden foto’s gemaakt voor het medisch dossier. Deze worden ook tijdens uw gesprek met de chirurg besproken. Naar aanleiding hiervan bekijkt hij of u een geschikte kandidaat bent en zal hij de voor u meest geschikte behandeling voorstellen.
Ook legt hij uit wat deze techniek inhoudt en wat u kunt verwachten ten aanzien van het eindresultaat. Zo kunt u goed geïnformeerd en weloverwogen uw beslissing nemen.
Verder zal de chirurg vragen naar uw gezondheid, medische achtergrond en eventuele medicijngebruik. Gebruikt u bloedverdunnende medicatie, dan moet u hier minimaal een week voor de behandeling mee stoppen.
Tijdens uw consult worden ook de herstelperiode en de eventuele risico’s en complicaties met u doorgenomen. Hierna wordt het consult samengevat in een behandelplan en bespreekt onze consulente met u de totale kosten van de eventuele facelift. Het consult duurt ongeveer 60 minuten en heeft als doel u zo duidelijk en volledig mogelijk te informeren over de halslift. Boek hier uw consult.

Wat kan ik na een halslift verwachten?

Voorafgaand aan uw ingreep, ontvangt u van ons per e-mail alle instructies aangaande uw nazorg. Na afloop van uw behandeling verblijft u nog een aantal uur in de kliniek.
U mag naar huis als de arts of anesthesist heeft bepaald dat dit verantwoord is. Daarvoor moeten uw bewustzijn, ademhaling en bloeddruk stabiel zijn. Ook moet u iets gegeten en gedronken hebben. U moet kunnen zitten en lopen en u moet hebben geplast.
U heeft een medische ingreep gehad, houdt u er daarom rekening mee dat u zich minder helder en fit zult voelen. Wij adviseren u onder begeleiding van een volwassen persoon, en met de auto of een taxi, naar huis te gaan. Het gebruik van openbaar vervoer raden wij af.

De volgende dag verwachten wij u terug in de kliniek voor een korte controle. Wij bekijken dan of alles naar verwachting verloopt. Vervolgens verwachten wij u op dag 3 of 4 voor het verwijderen van de drains achter uw oren. Daarna verwachten wij u 7 dagen na uw facelift weer terug. Tijdens deze controle worden alle hechtingen verwijderd. Hoewel veel klanten er tegenop zien, zijn dit geen vervelende handelingen. Daarna zien wij u terug na 3 tot 6 weken. En vervolgens 3, 6 en 12 maanden na uw operatiedatum.

Wij raden u aan om voor een halslift 2 weken vrij te nemen van werk of opleiding. Een derde week met rust prettig kan zijn.

Doe het na uw behandeling vooral rustig aan. Drink gedurende de eerste week na de ingreep geen alcohol in verband met de nawerking van de narcose. Sporten mag na 3 weken, als u zich daar goed genoeg voor voelt. Ga de eerste 3 weken niet zwemmen of naar de sauna. Roken en alcohol hebben een ongunstige werking op de genezing en het herstel – probeer dit even te laten.