Kinvergroting

Wat is een kinvergroting?

De kin bepaalt, net als de neus, het profiel van uw gezicht. Een terugwijkende of kleine kin kan een gezicht uit balans brengen. Dit is goed te verhelpen met een kin-implantaat, ofwel: een kinvergroting. Met name wanneer u een relatief korte kin heeft, of wanneer uw kin vrijwel overgaat in de hals, geeft vergroting met een implantaat een mooi en subtiel resultaat.

* De arts bepaalt of de behandeling medisch noodzakelijk is. Deze behandeling valt onder van omzetbelasting vrijgestelde gezondheidskundige verzorging in de zin van art. 11-1-g Wet op omzetbelasting 1968.

Wat zijn de voordelen van een kinvergroting?

  • Het resultaat is direct zichtbaar

  • Geen terugwijkende kin meer

  • Hersteltijd: 10 tot 14 dagen

  • U ondergaat de behandeling onder algehele narcose.

Wanneer ben ik geschikt voor een kinvergroting?

De chirurg bekijkt of u in aanmerking komt voor deze behandeling. In sommige gevallen kunt u beter liposuctie in de hals ondergaan, of een neuscorrectie. Mocht deze behandeling voor u de beste oplossing zijn, dan bepaalt u samen met de arts de grootte van het implantaat.

Hoe gaat een kinvergroting in zijn werk?

Voor de behandeling maken we foto’s voor in uw medisch dossier. Bij een kinvergroting wordt een snede gemaakt onder de kin. Via deze snede wordt het implantaat ingebracht. Daarna wordt de snede weer gehecht. We gebruiken hiervoor een speciale techniek, die minimale littekenvorming geeft. Wat overblijft, is een heel klein litteken, dat nauwelijks zichtbaar zal zijn.

Het kinimplantaat kan ook via de binnenkant van de mond worden ingebracht. Er wordt dan een snede gemaakt ter hoogte van de kaak, tussen de ondertanden en onderlip. Deze methode veroorzaakt geen littekens, maar heeft als nadeel dat de kans op een infectie iets groter is.
Nadat de hechtingen zijn aangebracht, wordt uw kin met een pleisterverband bedekt.
De operatie duurt 2 tot 3 uur.

Consult

Tijdens het eerste consult bespreken we alle onderwerpen die met de behandeling te maken hebben. Zo bespreken we met u wat u het meeste stoort aan uw kin en wat u eraan zou willen veranderen. Ook komen de methodes en operatietechnieken aan bod en onderzoeken we welke het beste bij u past.
We bespreken welk resultaat u mag verwachten, wat de mogelijke risico’s van deze ingreep zijn en hoe de nazorg eruit komt te zien.

U krijgt altijd een eerlijk advies en wordt op een duidelijke manier voorgelicht over de behandeling en de periode die daarop volgt.
Vervolgens bekijkt de plastisch chirurg of u een geschikte kandidaat bent voor deze behandeling. Hij zal vragen naar uw gezondheid, medische achtergrond en eventuele medicijngebruik. Gebruikt u bloedverdunnende medicatie, dan moet u hier minimaal een week voor de behandeling mee stoppen. Klik hier om uw consult te boeken

Wat kan ik na een kinvergroting verwachten?

De dag na de ingreep verwachten wij u terug in de kliniek voor een korte controle. Wij bekijken dan of alles volgens verwachting verloopt. Het pleisterverband moet een week blijven zitten en is dus zichtbaar. Na deze 7 dagen verwachten wij u terug en kunnen de hechtingen deels worden verwijderd.

Het behandelde gebied is gezwollen en blauw. Bloeduitstortingen verdwijnen vrij snel na de ingreep, maar het duurt enkele weken voordat de zwelling is weggetrokken. Uw kin is dus een tijdje extra dik. U kunt een coldpack gebruiken om de zwelling sneller te laten slinken.

arm
10% korting op vrouwendag. Klik hier voor meer informatie