Before and afters

Kinvergroting

Wat is een kinvergroting?

De kin bepaalt, net als de neus, het profiel van uw gezicht. Een terugwijkende of kleine kin kan een gezicht uit balans brengen. Dit is goed te verhelpen met een kin-implantaat, ofwel: een kinvergroting. Met name wanneer u een relatief korte kin heeft, of wanneer uw kin vrijwel overgaat in de hals, geeft vergroting met een implantaat een mooi en subtiel resultaat.

* De arts bepaalt of de behandeling medisch noodzakelijk is. Deze behandeling valt onder van omzetbelasting vrijgestelde gezondheidskundige verzorging in de zin van art. 11-1-g Wet op omzetbelasting 1968.

De ideale bolling

Hoewel iedereen een ander beeld heeft van een mooi gezicht, zijn er toch een aantal kenmerken van het gezicht die op grote schaal als mooi worden ervaren. Zoals het hebben van een symmetrisch vooraanzicht of een zijaanzicht waarin de verschillende gezichtselementen de juiste proporties hebben.

Een mooie kin heeft een kleine bolling in het zijaanzicht (en profil). Door een kincorrectie kan het zijaanzicht van het gezicht worden veranderd naar een harmonieus geheel.

kinvergroting

Teveel aan bolling in het gezicht

kinvergroting

Gebrek aan bolling in het gezicht

Wat zijn de voordelen van een kinvergroting?

  • Het resultaat is direct zichtbaar

  • Geen terugwijkende kin meer

  • Hersteltijd: 10 tot 14 dagen

  • U ondergaat de behandeling onder algehele narcose.

Wanneer ben ik geschikt voor een kinvergroting?

De chirurg bekijkt of u in aanmerking komt voor deze behandeling. In sommige gevallen kunt u beter liposuctie in de hals ondergaan, of een neuscorrectie. Mocht deze behandeling voor u de beste oplossing zijn, dan bepaalt u samen met de arts de grootte van het implantaat.

Hoe gaat het in zijn werk?

Glijdende genioplastiek

Recontouringschirugie wordt glijdende genioplastiek genoemd. Tijdens deze operatie maakt de chirurg een insnijding aan beide zijden van de kin om de weg naar het onderkaakbot te openen.

Er wordt een snede in het kinbot gemaakt. De hoogte van de kin wordt kleiner door een schijfje van dit bot te verwijderen. De kin wordt smaller gemaakt door het middelste gedeelte van het hoefijzervormige bot te verwijderen. Met deze techniek kan ook het uitsteken of inspringen van de kin gecorrigeerd worden.

Littekens: Om zichtbare littekens te voorkomen worden incisies in de mond gedaan.

Fixatie: Botdelen worden permanent aan elkaar bevestigt met titanium miniplaatjes en schroeven.

Consult

Tijdens het eerste consult bespreken we alle onderwerpen die met de behandeling te maken hebben. Zo bespreken we met u wat u het meeste stoort aan uw kin en wat u eraan zou willen veranderen. Ook komen de methodes en operatietechnieken aan bod en onderzoeken we welke het beste bij u past.
We bespreken welk resultaat u mag verwachten, wat de mogelijke risico’s van deze ingreep zijn en hoe de nazorg eruit komt te zien.

U krijgt altijd een eerlijk advies en wordt op een duidelijke manier voorgelicht over de behandeling en de periode die daarop volgt.
Vervolgens bekijkt de plastisch chirurg of u een geschikte kandidaat bent voor deze behandeling. Hij zal vragen naar uw gezondheid, medische achtergrond en eventuele medicijngebruik. Gebruikt u bloedverdunnende medicatie, dan moet u hier minimaal een week voor de behandeling mee stoppen. Klik hier om uw consult te boeken

Afhankelijk van de gezichtsvorm van de patiënt, is het mogelijk om de hoogte, breedte en het uitstekende deel te reconstrueren met behulp van chirurgie, oftewel recontouringschirurgie.

kinvergroting

Kin naar voren

kinvergroting

Kin naar achteren

Wat kan ik na een kinvergroting verwachten?

De dag na de ingreep verwachten wij u terug in de kliniek voor een korte controle. Wij bekijken dan of alles volgens verwachting verloopt. Het pleisterverband moet een week blijven zitten en is dus zichtbaar. Na deze 7 dagen verwachten wij u terug en kunnen de hechtingen deels worden verwijderd.

Het behandelde gebied is gezwollen en blauw. Bloeduitstortingen verdwijnen vrij snel na de ingreep, maar het duurt enkele weken voordat de zwelling is weggetrokken. Uw kin is dus een tijdje extra dik. U kunt een coldpack gebruiken om de zwelling sneller te laten slinken.