BEFORE AND AFTERS

Mommy make-over

Wat is een Mommy make-over?

Een zwangerschap en het geven van borstvoeding hebben invloed op uw lichaam. Vaak zijn uw borsten slapper dan voorheen. Ook zijn er soms vetophopingen op de buik en kan de buikwand verslapt zijn. Kortom, uw lichaam is uit balans. Daarom bestaat de Mommy make-over.

Deze behandeling is overgewaaid uit de Verenigde Staten en is daar al jaren een erg populaire ingreep. ‘Mommy make-over’ verwijst naar een combinatie van chirurgische procedures, zoals het corrigeren van de borsten, buik, heupen en dijen. De plastisch chirurg adviseert de behandeling die geschikt is voor uw lichaam.

* De arts bepaalt of de behandeling medisch noodzakelijk is. Deze behandeling valt onder van omzetbelasting vrijgestelde gezondheidskundige verzorging in de zin van art. 11-1-g Wet op omzetbelasting 1968.

Let op: je behandeling moet uiterlijk 4 weken van tevoren betaald zijn.

Wat zijn de voordelen van een Mommy make-over?

  • Weer een platte buik

  • Weer mooie borsten

  • Rust een weekend uit in het zorghotel

  • Neem de tijd voor jezelf

Wanneer ben ik geschikt voor een Mommy make-over?

Tijdens het eerste consult bekijkt de plastisch chirurg ook of je een geschikte kandidaat bent voor een Mommy make-over. De chirurg vraagt naar uw gezondheid, medische achtergrond en eventuele medicijngebruik. Gebruik uw bloedverdunnende medicatie, dan moet je hiermee minimaal een week voor de behandeling stoppen.

De gevolgen van zwangerschap kunnen zijn: een uitgerekte buikhuid, verzwakte en wijkende buikspieren, verslapping van de borst, volumeafname van de borst en overtollige vetophopingen in bepaalde delen van het lichaam.

Na dit eerste consult kunt u de juiste keuze maken. Wij snappen dat er tijdens het eerste consult veel informatie op je afkomt. Twijfel daarom niet als u na dit gesprek nogmaals contact met ons wilt opnemen om nog onduidelijke zaken op te helderen.

Hoe werkt een Mommy make-over?

Vaak gaat het om een combinatie van ingrepen. De operatietechnieken verschillen per persoon. Voor de een is de beste oplossing een buikwandcorrectie in combinatie met een borstlift. Een ander heeft meer baat bij een borstvergroting. Soms biedt liposuctie de juiste uitkomst. Mocht u al besproken hebben met de arts wat voor u de beste operatietechniek zal zijn, kijk dan voor meer informatie bij de ingrepen zelf.

Lees meer over de opties: borstlift, borstvergrotingbuikwandcorrectie en liposuctie.

Consult

Aansluitend op je eerste consult met een plastisch chirurg, heeft u een gesprek met de consultant. Deze vertelt u over de algemene gang van zaken rondom uw Mommy make-over.

We bespreken wat u het meeste stoort aan uw lichaam en wat je hieraan zou willen veranderen. Ook komen de methodes en operatietechnieken aan bod. We kijken welke het beste bij u passen, welk resultaat u mag verwachten, wat de mogelijke risico’s van de ingreep zijn en hoe de nazorg eruit komt te zien. U krijgt altijd een eerlijk advies en wordt op een duidelijke manier voorgelicht over de behandeling en de periode die daarop volgt.

Heeft u interesse in een Mommy make-over? Klik hier om een consult in te plannen.

mommy make-over

Sabina voor de Mommy MakeOver

MEER HAPPY CUSTOMERS
mommy make-over

Sabina na de Mommy MakeOver

SABINA’S OPERATIE

Wat kan ik na een Mommy make-over verwachten?

Een Mommy make-over is een dankbare ingreep met een gegarandeerd mooi resultaat. Deze ingreep zorgt dat elke vrouw zich weer fijn kan voelen in haar eigen lichaam, ook na een zwangerschap.

Het resultaat is direct zichtbaar. Je ziet namelijk goed hoe de contouren na de ingreep geworden zijn. Het uiteindelijke resultaat is pas na 3 tot 12 maanden zichtbaar – pas dan is het lichaam volledig hersteld van de ingreep. De huid en het vet dat is verwijderd, komt niet meer terug. Als u echter teveel eet, worden de resterende vetcellen groter en word je ook weer dikker.

Let op: een Mommy make-over is geen techniek om gewicht te verliezen. Om langdurig plezier te hebben van je figuur, raden wij u aan gezond te eten en voldoende te sporten.

De eerste dagen na de Mommy make-over ervaart u een trekkende pijn aan de huid en spieren rond de buik. Het geopereerde gebied is gevoelig, beurs en voelt strak aan. In de eerste week na de buikwandcorrectie kunt u niet veel ondernemen omdat flinke spierpijn uw dagelijkse gang van zaken belemmert. Uw borsten zullen de eerste dagen wat opzwellen. Dit zal na ongeveer de derde dag weer afnemen.

Roken

Om een wond zo mooi, snel en goed mogelijk te laten genezen, is de toevoer van zuurstofrijk bloed erg belangrijk. Daarom raden wij u aan om voor de operatie niet te roken. De nicotine in sigaretten vernauwt de bloedvaten, waardoor de bloedtoevoer naar de wond vermindert. Daarnaast bevat de rook van tabak koolmonoxide en dat zorgt dat de zuurstof in het bloed wordt verdrongen.

Ten slotte, roken zorgt ook dat je conditie vermindert en het immuunsysteem wordt verzwakt. Al deze factoren zorgen dat complicaties bij wondgenezing vaker voorkomen bij rokers dan bij niet-rokers. We raden je aan om minimaal vier weken voor een operatie te stoppen met roken en dit tot twee weken na de behandeling vol te houden.