BEFORE AND AFTERS
BEFORE AND AFTERS

Ooglidcorrectie

Wat is een ooglidcorrectie?

Bij het ouder worden, verslappen de spieren en wordt de huid minder elastisch. Hierdoor kan bij de bovenste oogleden een ophoping ontstaan van losse huid. Door slappe spieren kan vetweefsel gaan uitpuilen. Dit zorgt voor een verdikking in de oogleden, wat eruit kan zien als zogenaamde zakjes onder of boven uw ogen.

Bij sommige mensen zorgt dit ouderdomsproces dat de bovenste oogleden op de oogbol drukken of over de oogbol heen gaan hangen. Ook kunnen er diepere lijnen of vouwen ontstaan in de onderste oogleden.
Het kan ook zijn dat de huid verslapt en/of minder elastisch is op jongere leeftijd. Dit is dan vaak genetisch bepaald. Bijbehorende klachten zijn: minder goed kunnen zien, hoofdpijn en een vermoeide aanblik.

Een ooglidcorrectie – onder en/of boven – kan de oplossing zijn.

* De arts bepaalt of de behandeling medisch noodzakelijk is. Deze behandeling valt onder van omzetbelasting vrijgestelde gezondheidskundige verzorging in de zin van art. 11-1-g Wet op omzetbelasting 1968.

Hoe gaat een ooglidcorrectie in zijn werk?

De operatie kan worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, maar ook onder algehele narcose. Bij een plaatselijke verdoving mag u na een paar uur weer naar huis. Bij een algehele narcose is een dagopname nodig. Het type verdoving is afhankelijk van de situatie, het soort ingreep en uw eigen voorkeur.

Voordat de plastisch chirurg aan de operatie begint, tekent hij (op de huid) het gebied dat verwijderd wordt. De overtollige huid wordt dan weggesneden. Soms wordt er ook overtollig onderhuids vetweefsel verwijderd. De snede komt in de huidplooi van het bovenste ooglid, van de kraaienpootjes tot aan de neus. Deze onopvallende plek zorgt dat het litteken nauwelijks opvalt.

Let op: de betaling van uw behandeling dient uiterlijk 4 weken van tevoren voldaan te zijn.

ooglidcorrectie

Wanneer ben ik geschikt voor een ooglidcorrectie?

Hangende oogleden kunnen diverse klachten veroorzaken. In sommige gevallen beperken ze het zicht. Overhangende oogleden kunnen ook zorgen voor hoofdpijn, doordat de spieren meer moeite moeten doen om de ogen geopend te houden. U kunt goed uitgerust zijn, maar toch een sombere of vermoeide blik hebben. Een ooglidcorrectie kan dan uitkomst bieden.

Hoewel de meeste mensen die een ooglidcorrectie ondergaan, ouder dan dertig jaar zijn, wordt de ingreep ook bij jongeren uitgevoerd.

ooglidcorrectie
ooglidcorrectie

Voor de ooglidcorrectie

ooglidcorrectie

Voor de ooglidcorrectie

ooglidcorrectie

Voor de ooglidcorrectie

MEER HAPPY CUSTOMERS
ooglidcorrectie
ooglidcorrectie

Na de ooglidcorrectie

ooglidcorrectie

Na de ooglidcorrectie

ooglidcorrectie

Na de ooglidcorrectie

MEER HAPPY CUSTOMERS

Voor de ooglidcorrectie

Na de ooglidcorrectie

Consult

Tijdens het eerste consult bespreken we alle onderwerpen die met de behandeling te maken hebben. Zo gaan we het gesprek aan over wat u het meeste stoort aan uw ogen en wat u hieraan zou willen veranderen. Ook komen de methodes en operatietechnieken aan bod en onderzoeken we welke het beste bij u past. We bespreken ook welk resultaat u kunt verwachten, wat de mogelijke risico’s zijn en hoe de nazorg eruitziet. U krijgt altijd een eerlijk advies en wordt op een duidelijke manier voorgelicht over de behandeling en de periode daarna.

De plastisch chirurg bekijkt ook of u een geschikte kandidaat bent voor een ooglidcorrectie. Hij zal vragen naar uw gezondheid, medische achtergrond en eventuele medicijngebruik. Gebruikt u bloedverdunnende medicatie, dan moet u hiermee minimaal een week voor de behandeling stoppen.

Boek hier een consult

Wat zijn de voordelen van een ooglidcorrectie?

  • Na een week weer aan het werk

  • Geen sombere of vermoeide blik meer

  • Hersteltijd van 3 tot 10 dagen

  • Kies zelf voor lokale of algehele narcose.

Wat kan ik na een ooglidcorrectie verwachten?

Na de ingreep verblijft u nog een paar uur in de kliniek zodat het gebied rondom de ogen goed kan koelen. U krijgt dan direct instructies mee voor thuis.

We lichten alvast een tipje van de sluier op: het koelen gaat het gemakkelijkst met bevroren doperwten in een boterhamzakje. Op de dag van de operatie adviseren wij u om elk uur 10 minuten lang te koelen. Als u dat wilt, kunt u dit, op de dag na de operatie, nog een paar keer herhalen. Wij bellen u de dag na de ingreep, om te controleren of alles goed met u gaat.

Gaat u naar buiten, houdt u er dan rekening mee dat uw ogen extra gevoelig kunnen reageren op licht. Dit geldt ook voor tv-kijken. Draag dan een donkere bril. Vermijd de eerste paar maanden ook de felle zon.

Na zeven dagen verwijderen wij de tape en hechtingen. Een uur voor de controleafspraak bij Praktijk Gabriels, kunt u de tape insmeren met vaseline. Het verwijderen gaat dan gemakkelijker.
Nadat de hechtingen zijn verwijderd, kunt u de wondjes dagelijks met vaseline insmeren. Make-up kunt u na 1 tot 2 weken ook weer aanbrengen. De zwelling verdwijnt meestal na twee tot drie weken. Na 3 maanden vindt de eindcontrole plaats.

Als u weer thuis bent, adviseren wij het volgende:

  • De eerste 24 uur na de operatie dient er een volwassen persoon bij u te blijven

  • Bestuur geen voertuig in de eerste 48 uur na de operatie vanwege de nawerking van de narcose

  • Drink gedurende de eerste week na de ingreep geen alcohol in verband met de nawerking van de narcose

  • Doe vooral rustig aan

  • Ga de eerste 6 weken niet zwemmen of naar de sauna

  • Roken en alcohol hebben een ongunstige werking op de genezing en het herstel – probeer dit te laten.