Wenkbrauwlift 

Wat is een wenkbrauwlift?

Zijn uw wenkbrauwen gezakt, dan kan dit een sombere uitdrukking geven aan uw gezicht. Soms rekt de huid rond de bovenoogleden zó uit, dat hij over de ogen gaat hangen. Dat kan ook leiden tot een boze uitdrukking. Is alleen het buitenste deel van uw wenkbrauw gezakt, dan kan een wenkbrauwlift uitkomst bieden.

De klachten bij verzakte wenkbrauwen kunnen overeenkomen met die bij hangende bovenoogleden. Maar wanneer de ruimte tussen de wenkbrauw en de wimpers te klein is, is alleen een ooglidcorrectie niet de oplossing.

Hoe gaat een wenkbrauwlift in zijn werk?

Voor de behandeling maken we foto’s voor in uw medisch dossier. Een wenkbrauwlift wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en duurt ongeveer 1 uur. De plastisch chirurg neemt een reepje huid en bindweefsel weg in de haargrens boven de slaap. Vlak boven de wenkbrauw (aan de buitenkant) wordt ook een reepje huid verwijderd. Het weefsel wordt vervolgens strakker getrokken en gehecht. De littekens komen in de haarlijn en zijn dus niet zichtbaar. De wond wordt afgedekt met een pleister.

De sneden, die nodig zijn om een wenkbrauwlift uit te kunnen voeren, worden zo mooi mogelijk gehecht. De littekens worden (als dat mogelijk is) verborgen in een huidplooi, net boven de wenkbrauw. De eerste maanden kunnen de littekens nogal vurig rood zijn. Daarna nemen ze meer en meer dezelfde kleur aan als uw huid.

Wat zijn de voordelen van een wenkbrauwlift?

  • Geen vermoeide of boze uitdrukking meer

  • Na een week al resultaat

  • Uw fitte uitdrukking is terug

  • De operatie duurt 60 minuten

  • Hersteltijd is 4 tot 7 dagen

  • Plaatselijke verdoving of algehele narcose.

Wanneer ben ik geschikt voor een wenkbrauwlift?

Heeft u last van hangende wenkbrauwen, die u er ouder doen uitzien en u een sombere of vermoeide uitstraling geven? Dan komt u in aanmerking voor een wenkbrauwlift. Het is echter aan de arts om te bepalen of u geschikt bent voor een wenkbrauwlift. 

Consult

Tijdens het eerste consult bespreken we alle onderwerpen die met de behandeling te maken hebben. Zo gaan we in gesprek over wat u het meeste stoort aan uw wenkbrauwen, en wat u hieraan zou willen veranderen. Ook komen de methodes en operatietechnieken aan bod. We onderzoeken welke het beste bij u past, welk resultaat u mag verwachten, wat de mogelijke risico’s zijn en hoe de nazorg eruitziet. U krijgt altijd een eerlijk advies en wordt op een duidelijke manier voorgelicht over de behandeling en de periode daarna.

De plastisch chirurg bekijkt, zoals gezegd, ook of u een geschikte kandidaat bent voor een wenkbrauwlift. Hij zal vragen naar uw gezondheid, medische achtergrond en eventuele medicijngebruik. Gebruikt u bloedverdunnende medicatie, dan moet u hier minimaal een week voor de behandeling mee stoppen.

Klik hier om een consult in te plannen.

Wat kan ik na een wenkbrauwlift verwachten?

Het uiteindelijke effect is pas zichtbaar nadat de operatiewond en het onderhuidse weefsel volledig zijn genezen. Dit proces duurt ongeveer drie maanden.

Na de ingreep mag u direct naar huis. U mag niet zelf autorijden. Neem dus een volwassen iemand mee die u naar huis kan brengen.

De wondjes worden na de ingreep gehecht en afgeplakt met watervaste pleisters. Na twee weken worden de hechtingen verwijderd. De overige onderhuidse hechtingen lossen na verloop van tijd vanzelf op.

10% korting op vrouwendag. Klik hier voor meer informatie