BEFORE AND AFTERS

Wenkbrauwlift 

Wat is houdt deze ingreep in?

Zijn uw wenkbrauwen gezakt, dan kan dit een sombere uitdrukking geven aan uw gezicht. Soms rekt de huid rond de bovenoogleden zó uit, dat hij over de ogen gaat hangen. Dat kan ook leiden tot een boze uitdrukking. Is alleen het buitenste deel van uw wenkbrauw gezakt, dan kan een lift van de wenkbrauwen uitkomst bieden.

De klachten bij verzakte wenkbrauwen kunnen overeenkomen met die bij hangende bovenoogleden. Maar wanneer de ruimte tussen de wenkbrauw en de wimpers te klein is, is alleen een ooglidcorrectie niet de oplossing.

Hoe gaat deze behandeling in zijn werk?

Voor de behandeling maken we foto’s voor in uw medisch dossier. Een wenkbrauwlift wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en duurt ongeveer 1 uur. De plastisch chirurg neemt een reepje huid en bindweefsel weg in de haargrens boven de slaap. Vlak boven de wenkbrauw (aan de buitenkant) wordt ook een reepje huid verwijderd. Het weefsel wordt vervolgens strakker getrokken en gehecht. De littekens komen in de haarlijn en zijn dus niet zichtbaar. De wond wordt afgedekt met een pleister.

De sneden, die nodig zijn om deze behandeling uit te kunnen voeren, worden zo mooi mogelijk gehecht. De littekens worden (als dat mogelijk is) verborgen in een huidplooi, net boven de wenkbrauw. De eerste maanden kunnen de littekens nogal vurig rood zijn. Daarna nemen ze meer en meer dezelfde kleur aan als uw huid.

wenkbrauwlift

Jessie voor het liften van de wenkbrauwen

MEER HAPPY CUSTOMERS
wenkbrauwlift

Jessie na het liften van de wenkbrauwen

JESSIE’S OPERATIE

Wist je dat Jessie Maya ook andere ingrepen heeft gedaan, met betrekking tot haar transitie?

Wat zijn de voordelen van deze behandeling?

  • Geen vermoeide of boze uitdrukking meer

  • Na een week al resultaat

  • Uw fitte uitdrukking is terug

  • De operatie duurt 60 minuten

  • Hersteltijd is 4 tot 7 dagen

  • Plaatselijke verdoving of algehele narcose.

Wanneer ben ik geschikt voor deze behandeling?

Heeft u last van hangende wenkbrauwen, die u er ouder doen uitzien en u een sombere of vermoeide uitstraling geven? Dan komt u in aanmerking voor een wenkbrauwlift. Het is echter aan de arts om te bepalen of u geschikt bent voor een wenkbrauwlift. 

Consult

Tijdens het eerste consult bespreken we alle onderwerpen die met de behandeling te maken hebben. Zo gaan we in gesprek over wat u het meeste stoort aan uw wenkbrauwen, en wat u hieraan zou willen veranderen. Ook komen de methodes en operatietechnieken aan bod. We onderzoeken welke het beste bij u past, welk resultaat u mag verwachten, wat de mogelijke risico’s zijn en hoe de nazorg eruitziet. U krijgt altijd een eerlijk advies en wordt op een duidelijke manier voorgelicht over de behandeling en de periode daarna.

De plastisch chirurg bekijkt, zoals gezegd, ook of u een geschikte kandidaat bent voor een lift van de wenkbrauwen. Hij zal vragen naar uw gezondheid, medische achtergrond en eventuele medicijngebruik. Gebruikt u bloedverdunnende medicatie, dan moet u hier minimaal een week voor de behandeling mee stoppen.

Klik hier om een consult in te plannen.

Wat kan ik na een lift van de wenkbrauwen verwachten?

Het uiteindelijke effect is pas zichtbaar nadat de operatiewond en het onderhuidse weefsel volledig zijn genezen. Dit proces duurt ongeveer drie maanden.

Na de ingreep mag u direct naar huis. U mag niet zelf autorijden. Neem dus een volwassen persoon mee die u naar huis kan brengen.

De wondjes worden na de ingreep gehecht en afgeplakt met watervaste pleisters. Na twee weken worden de hechtingen verwijderd. De overige onderhuidse hechtingen lossen na verloop van tijd vanzelf op.

U heeft na de ingreep weer een jongere, jeugdigere uitstraling. Het effect is blijvend en hoeft niet herhaald te worden.
Het genezingsproces verschilt van persoon tot persoon, vandaar dat Praktijk Gabriels hier geen concrete uitspraken over kan doen. U bent altijd welkom om langs te komen voor gratis advies op 1 van onze locaties, we zitten door heel het land!