BEFORE & AFTERS

Droge vagina Femilift

Voor het ontstaan van een droge vagina, bestaan verschillende redenen. De belangrijkste is de overgang. Tijdens en na de menopauze hebben vrouwen te maken met veel hormoonveranderingen. Denk aan verminderde aanmaak van het hormoon oestrogeen, ook in de slijmvliezen en het bindweefsel rondom de vagina. Hierdoor wordt de huid van de vagina dunner, droger en gevoeliger. Dit wordt vulvovaginale atrofie genoemd.

Ook tijdens een zwangerschap of na een bevalling, kan er veel veranderen in de hormoonhuishouding. De hoeveelheid vaginaal vocht kan afnemen. Ook kunnen stress en bepaalde medicijnen, zoals de anticonceptiepil en antidepressiva, vaginale droogheid veroorzaken.

Ten slotte kan de vagina gevoeliger worden voor vaginale infecties en droger worden. Dat laatste kan tijdens het vrijen als vervelend en pijnlijk worden ervaren. De klachten kunnen ook zorgen voor bloedverlies en stressincontinentie. Door middel van de Femilift helpen we u graag van deze klachten af.

Wat zijn de voordelen van deze behandeling?

  • Betere doorbloeding

  • Betere stimulatie van de vochtbalans

  • Geen pijn meer tijdens seks

  • Geen last meer van vaginale jeuk.

Wanneer ben ik geschikt voor de behandeling met de Femilift?

Elke vrouw kan last krijgen van vaginale droogheid, maar het komt het meeste voor bij vrouwen tijdens of na de menopauze. Meer dan de helft van de 51 tot 60-jarigen heeft er last van. Ongeveer een kwart van de vrouwen in de leeftijd tussen 50 en 59 ervaart droogheid tijdens het vrijen en sommige vrouwen ervaren pijn.

Hoe gaat de behandeling tegen een droge vagina in zijn werk?

Een Femilift-behandeling is een laserbehandeling, die het vaginale weefsel verwarmt. Hierdoor trekken de vezels in de huid samen en wordt de vorming van nieuw collageen gestimuleerd. Dankzij de betere doorbloeding en stimulatie van de vochtbalans, zal de vagina al na de tweede behandeling merkbaar minder droog aanvoelen.

De behandeling wordt onder een lichte verdoving uitgevoerd. U heeft geen last van de behandeling. De Femilift is géén operatie – u kunt direct erna doorgaan met uw dagelijkse leven.

Om het gewenste resultaat te bereiken, wordt de behandeling 3 keer uitgevoerd. Tussen de behandelingen zit minimaal 4 weken, en bij voorkeur maximaal 6 weken. Wij raden aan om 1 keer per jaar terug te komen om de behandeling zo goed mogelijk bij te houden.

Voor de behandeling moet u eenmalig een Probe aanschaffen. Dit is een buisje dat over de laser wordt geplaatst voordat de behandeling wordt uitgevoerd. Deze Probe is voor/van u persoonlijk, zodat de behandeling zo hygiënisch mogelijk in zijn werk gaat. De Probe kan in de praktijk worden aangeschaft.

Consult

Voor de behandeling wordt uitgevoerd, gaat u op consult bij onze cosmetisch gynaecologe Joke Haartsen. U geeft aan welke klachten u heeft en waarom u de Femilift-behandeling wilt laten uitvoeren. Er is natuurlijk ook alle tijd om vragen te stellen. Drs. Haartsen geeft u alle nodige informatie en een advies over de behandeling, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Wat kan ik verwachten na de behandeling tegen een droge vagina?

Een groot voordeel van de Femilift is dat deze CO2-laserbehandeling géén operatie is. Hierdoor wordt uw routine niet verstoord en heeft u geen langdurig herstel.
U kunt direct na de behandeling uw normale leven hervatten. Wij adviseren om de eerste 2 tot 3 dagen seksueel contact te vermijden, geen bad te nemen en de vagina ook niet inwendig te spoelen.

Het is normaal als u 2 tot 3 dagen geringe klachten van roodheid, vocht en zwelling ervaart. Maak u zich daar geen zorgen over. Bij vochtverlies kunt u maandverband gebruiken. Het gebruik van tampons wordt afgeraden. Mocht u toch twijfelen, bel gerust even naar de kliniek voor advies. Wij zijn dagelijks bereikbaar van 8.00-21.00 uur, onder telefoonnummer: +31 (0)180-439001.

Het is niet verstandig om na de behandeling op een zitring of zwemband te zitten – hierdoor wordt de zwelling groter. Wij raden u aan om op een opgerolde handdoek te gaan zitten. Daarmee bootst u een drukverbandje na. Wij vragen u een eigen handdoek mee te nemen op de dag van de behandeling. Zodat u, om zwelling te voorkomen, direct na de behandeling – op de terugweg – op de handdoek kunt zitten.

ALLE BEHANDELINGEN COSMETISCHE GYNAECOLOGIE