BEFORE & AFTERS

Ongewenst urineverlies

Stressincontinentie is de meest voorkomende vorm van ongewenst urineverlies. Hierbij treedt urineverlies op bij drukverhogende momenten zoals lachen, niezen, hoesten en sporten. Veel vrouwen denken dat stressincontinentie alleen voorkomt bij oudere vrouwen, maar het komt ook regelmatig voor bij jonge vrouwen, en dan met name jonge moeders. Door middel van de Femilift- behandeling helpen we u graag van deze vervelende klachten af.

Wat zijn de voordelen van deze behandeling?

  • Geen urineverlies meer

  • Geen pijn meer tijdens het vrijen (indien van toepassing)

  • Snel, veilig en effectief

  • Duurt maximaal een halfuur.

Wanneer ben ik geschikt voor een behandeling met de Femilift?

Een op de vier vrouwen boven de 30 jaar heeft last van ongewild urineverlies. Bijvoorbeeld bij dagelijkse bezigheden, bij hoesten, lachen en sporten. Heeft u ook deze klachten? Dan komt u zeker in aanmerking voor een behandeling tegen urineverlies.

Hoe gaat de behandeling tegen ongewenst urineverlies in zijn werk?

De Femilift is een laserbehandeling, die het vaginale weefsel verwarmt. Hierdoor trekken de vezels in de huid samen en wordt de vorming van nieuw collageen gestimuleerd. Dit zorgt voor versteviging van de vaginawand en vermindering van ongewenst urineverlies.

Om het gewenste resultaat te bereiken, wordt de behandeling 3 keer uitgevoerd. Tussen de behandelingen zit minimaal 4 weken en bij voorkeur maximaal 6 weken. Wij raden aan om 1 keer per jaar terug te komen, om de behandeling zo goed mogelijk bij te houden.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat u eenmalig een Probe moet aanschaffen. Dit is een buisje dat over de laser wordt geplaatst voor de behandeling wordt uitgevoerd. Deze Probe is voor u persoonlijk, zodat de behandeling zo hygiënisch mogelijk kan gebeuren. De Probe kan in de praktijk worden aangeschaft.

Consult

Voor de behandeling wordt uitgevoerd, gaat u op consult bij onze cosmetische gynaecologe Joke Haartsen. Tijdens dit gesprek geeft u aan welke klachten u heeft en waarom u de Femilift wilt laten uitvoeren. Er is natuurlijk ook alle ruimte om vragen te stellen. Drs. Haartsen geeft u alle nodige informatie en het advies over de behandeling, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Wat kan ik verwachten na een behandeling tegen ongewenst urineverlies?

Een groot voordeel van de Femilift is dat deze CO2-laserbehandeling géén operatie is. Hierdoor wordt uw routine niet verstoord en heeft u geen langdurig herstel.

U kunt direct na de behandeling uw normale leven hervatten. Wij adviseren om de eerste 2 tot 3 dagen seksueel contact te vermijden, geen bad te nemen en de vagina ook niet inwendig te spoelen.

Het is normaal als u 2 tot 3 dagen geringe klachten van roodheid, vocht en zwelling ervaart. Maakt u zich daar geen zorgen over. Bij vochtverlies kunt u maandverband gebruiken. Het gebruik van tampons wordt afgeraden. Mocht u toch twijfelen, bel gerust even naar de praktijk voor advies. Wij zijn dagelijks bereikbaar van 8.00-21.00 uur, onder telefoonnummer: +31 (0)180-439001.

Volg ons ook via instagram

ALLE BEHANDELINGEN COSMETISCHE GYNAECOLOGIE