BEFORE & AFTERS

Schaamlipcorrectie – binnenste en buitenste schaamlippen

Schaamlipcorrecties zijn redelijk eenvoudige ingrepen, die vaak worden uitgevoerd. Het gaat, bij de grote zowel als kleine schaamlippen, om een huidreductie. De correctie wordt eigenlijk altijd onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Dit houdt in dat u een aantal verdovende prikjes krijgt in en rondom het gebied van de schaamlippen en u de ingreep verder dus bewust meemaakt.

De huid wordt met oplosbare hechtingen gesloten. De operatietechniek en het sluiten (onder andere het hechten) bepaalt het cosmetisch resultaat. Een schaamlipcorrectie duurt gemiddeld 1 uur.

Voor de ingreep markeert de gynaecoloog de te verwijderen huid. Vervolgens wordt het overtollige weefsel verwijderd met een scalpel of laser. De wond wordt gehecht met oplosbare hechtingen, zodat deze niet verwijderd hoeven te worden door de gynaecoloog.

Waarom een schaamlipcorrectie van de binnenste schaamlippen?

Het komt vaak voor dat vrouwen last hebben van te grote binnenste schaamlippen. Dat kan verschillende oorzaken hebben: het is aangeboren. Ze zijn na een bevalling blijvend veranderd. Of ze zijn door de menopauze losser geworden.

Dit leidt bijvoorbeeld tot aanhoudende irritatie van de schaamlippen. Tot ontstekingen in het gebied rondom de vagina. En tot ongemak bij onder meer het sporten, fietsen, paardrijden en vrijen. Daarnaast vinden veel vrouwen het niet mooi als de binnenste en buitenste schaamlippen niet met elkaar in verhouding zijn. Er zijn dus ook esthetische redenen om te kiezen voor een schaamlipverkleining.

Waarom een schaamlipcorrectie van de buitenste schaamlippen?

De grote schaamlippen (labia majora) zijn de behaarde huidplooien, die de opening van de vagina en de kleine schaamlippen (labia minora) beschermen. De vorm van de grote schaamlippen is bij iedere vrouw anders. Ze kunnen vergroot zijn door een overschot aan huid en/of weefsel. Ook kan de vergroting zijn ontstaan na gewichtsverlies. Wanneer dit overschot storend zichtbaar is, in bijvoorbeeld strakke broeken of sport- en zwemkleding, kunt u kiezen voor een labia majora-correctie. Het overtollige weefsel wordt dan verwijderd.

schaamlipcorrectie

Nancy voor de schaamlipcorrectie

BEFORE & AFTERS SCHAAMLIPCORRECTIE
schaamlipcorrectie

Nancy na de schaamlipcorrectie

ALLE BEHANDELINGEN COSMETISCHE GYNAECOLOGIE

Wat zijn de voordelen van een schaamlipcorrectie?

  • Geen irritatie meer van de schaamlippen

  • Geen zichtbare littekens

  • Geen ongemak bij dagelijkse bezigheden, zoals fietsen en paardrijden of tijdens het vrijen

  • Het ziet er mooier uit.

Consult

Wilt u meer informatie over een schaamlipcorrectie? Cosmetisch gynaecoloog Drs. J. Haartsen neemt graag de tijd voor u. U kunt aangeven wat uw klachten zijn, waarom u een schaamlipcorrectie wilt laten uitvoeren en wat u verwacht van de ingreep. Uiteraard heeft u ook de gelegenheid om vragen te stellen. U bepaalt in overleg hoeveel weefsel er wordt verwijderd.

Let op: voor deze ingreep moet u minimaal 18 jaar oud zijn – dit is een wettelijke verplichting.

Drs. Haartsen is elke woensdag aanwezig van 10:00 uur tot 20:00 uur bij Praktijk Gabriels.

Wat kan ik verwachten na een schaamlipcorrectie?

Na de schaamlipcorrectie is het belangrijk dat de nazorg goed wordt uitgevoerd. Dit zal helpen de wonden zo mooi mogelijk te genezen en voor een optimaal resultaat te zorgen.

Koelen

Als de ingreep is uitgevoerd, ontstaat er een zwelling rondom de schaamlippen. Het is belangrijk dit gebied direct na de ingreep – iedere 10 minuten! – te koelen en dit twee of drie dagen regelmatig te blijven doen. Ook met het koelen kunnen de schaamlippen langere tijd gezwollen blijven. Het kan 6 tot 10 weken duren voor de zwelling helemaal is weggetrokken. Maar met het koelen zorgt u ervoor dat de zwelling zo beperkt mogelijk is.

Het kan ook zijn dat de huid langdurig dof aanvoelt. Deze klachten zijn vrijwel altijd tijdelijk. Het litteken kan na de schaamlipcorrectie hard aanvoelen. In de loop van enkele maanden, wanneer de wond aan het genezen is, zal dit verdwijnen en zal het litteken zachter worden. Wanneer u weer mag werken of andere activiteiten kunt verrichten, hangt af van de aard ervan. Bespreek dit met de cosmetisch gynaecoloog.

We raden u aan om tot 6 weken na de operatie geen seksueel contact te hebben en niet te sporten. Daarnaast is zware lichamelijke arbeid en zwaar tillen niet aan te raden. Het is de bedoeling dat er zo min mogelijk druk op de wond komt te staan.
De wond wordt na de schaamlipcorrectie niet verbonden. We raden u wel aan om maandverband te gebruiken. Eventueel bloedverlies kan hiermee worden opgevangen.

Schaamlipcorrectie, Clitoriskapcorrectie & Perineoplastiek met de unieke Praktijk Gabriels methode.

Schaamlipcorrectie.