BEFORE & AFTERS

Vaginaverstrakking

Wat is een vaginaverstrakking?

Veel vrouwen ervaren in hun leven gynaecologische klachten als vaginale atrofie en stressincontinentie. Oorzaken kunnen bijvoorbeeld een bevalling of de overgang zijn. Deze gebeurtenissen veroorzaken verslapping van de vagina, wat leidt tot die vervelende klachten. Wij helpen u graag van deze klachten af, door middel van een vaginaverstrakking.

De vaginaverstrakking met de Femilift is geen cosmetische procedure. Het gaat er niet om hoe u eruitziet, maar om hoe u zich voelt. Het is een pijnloze, niet-chirurgische behandeling die in onze praktijk door drs. Joke Haartsen wordt uitgevoerd. 

Hoe gaat een vaginaverstrakking in zijn werk?

De Femilift is een laser die zorgt dat collageen wordt aangemaakt. Net als de huid op uw gezicht, bestaat ook vaginaal weefsel uit collageenvezels. Deze vezels geven de vagina kracht en flexibiliteit. Maar wanneer er collageenafbraak bestaat, kan de huid dus juist slapper en minder flexibel worden. Dit kan voor vervelende klachten zorgen.

De Femilift verwarmt het vaginale weefsel. Daardoor trekken de vezels samen en wordt de vorming van nieuw collageen gestimuleerd. Dit zorgt voor een betere stimulatie van vochtbalans. De huid/vaginawand wordt verstevigd. De elasticiteit van de vagina komt terug en de doorbloeding wordt verbeterd.

Om het gewenste resultaat te bereiken, wordt de behandeling 3 keer uitgevoerd. Tussen de behandelingen zit minimaal 4 weken en bij voorkeur maximaal 6 weken. Wij raden aan om 1 keer per jaar terug te komen, om de behandeling zo goed mogelijk bij te houden.

Om de behandeling uit te voeren moet u eenmalig een Probe aanschaffen. Dit is een buisje dat over de laser wordt geplaatst voor de behandeling wordt uitgevoerd. Deze Probe is voor u persoonlijk, zodat de behandeling zo hygiënisch mogelijk in zijn werk gaat. De Probe kan in de praktijk worden aangeschaft.

Wanneer ben ik geschikt voor een vaginaverstrakking?

U komt in aanmerking voor een vaginaverstrakking wanneer u minder plezier heeft in vrijen. Als dit probleem van invloed is op uw seksleven, of u heeft last van urineverlies, dan kan een vaginaverstrakking de oplossing zijn. 

Wat zijn de voordelen van een vaginaverstrakking?

  • Geen pijn of gevoelsverlies meer tijdens het vrijen

  • Geen urineverlies meer

  • Uitgevoerd door de meest ervaren specialist in Nederland.

Consult

U komt eerst op consult bij onze cosmetisch gynaecologe, drs. Joke Haartsen. U kunt aangeven waar u last van hebt, waarom u graag een vaginaverstrakking wilt laten uitvoeren en wat de wensen zijn. Uiteraard is er ook alle ruimte om vragen te stellen. Drs. Haartsen geeft u informatie over de ingreep en advies over de behandeling die het beste bij uw wensen past.

Wat kan ik verwachten na een vaginaverstrakking?

Een van de grootste voordelen van de ingreep met Femilift, is dat het een CO2-laserbehandeling – en  dus geen operatie – is. De behandeling wordt uitgevoerd onder lokale verdoving en er ontstaat geen wond. Hierdoor is er geen sprake van een langdurig herstel en wordt uw dagelijkse routine niet verstoord. U kunt direct na de behandeling de draad van uw normale leven weer oppakken. 

Wij adviseren om de eerste twee tot drie dagen seksueel contact te vermijden, geen bad te nemen en de vagina ook niet inwendig te spoelen. Het is normaal als u tijdens deze dagen geringe klachten van roodheid, vocht en zwelling ervaart. Maakt u zich hier vooral geen zorgen over. Bij het vochtverlies kunt u maandverband gebruiken. Het gebruik van tampons wordt afgeraden.

Natuurlijk zal het resultaat van de ingreep optimaal zijn, wanneer u goed voor uzelf zorgt. Dit houdt in: gezond eten, veel water drinken en niet roken.

Mocht u nog twijfelen, bel gerust even naar de kliniek voor advies. Wij zijn dagelijks bereikbaar van 8 tot 20 uur via telefoonnummer: 010-203 83 43.

Het is niet verstandig om na de behandeling op een zitring of zwemband te zitten – hierdoor wordt de zwelling groter. Wij raden u aan om op een opgerolde handdoek te gaan zitten. Daarmee bootst u een drukverbandje na. Wij vragen u een eigen handdoek mee te nemen op de dag van de behandeling. Zodat u, om zwelling te voorkomen, direct na de behandeling – op de terugweg – op de handdoek kunt zitten.

Het resultaat
Al na de eerste behandeling zult u merken dat uw klachten afnemen. Na de derde behandeling zijn de klachten volledig weg. Omdat ouder wordend weefsel soms weer wat kan verslappen, raden we aan om 1 keer per jaar een ‘onderhoudsbehandeling’ te laten uitvoeren, om te zorgen dat de klachten niet terugkomen.

ALLE BEHANDELINGEN COSMETISCHE GYNAECOLOGIE