Slide liposuctie LIPOSUCTIE PLASTISCHE CHIRURGIE liposuctie liposuctie LIPOSUCTIE PLASTISCHE CHIRURGIE
BEFORE AND AFTERS

Liposuctie

Wat is liposuctie?

Liposuctie verwijdert (gelokaliseerde) vetafzettingen, die resistent zijn tegen dieet en lichaamsbeweging. Dit zogenaamde stapelingsvet zet zich, vooral bij vrouwen, vast rond de heupen, bovenbenen (cellulitis), buik en bovenarmen. Bij mannen gebeurt dit rond de lendenen, buik, maag- en halsstreek. Ook knieën, gezicht, enkels, rug en billen, zijn plekken waar opgehoopt vet zich lastig laat verwijderen.

Hoe werkt liposuctie?

Liposuctie is een chirurgische procedure waarbij lichaamsvet wordt verwijderd. Vetcellen worden uit het lichaam gezogen met behulp van een smalle cannula (roestvrijstalen buis), die verbonden is met een aspirator (medisch afzuigsysteem).

Met behulp van het PAL-systeem (Power Assisted Liposuction) wordt vet weggehaald zonder het onderliggende weefsel te beschadigen. Omdat de chirurg zich dankzij PAL fysiek minder hoeft in te spannen tijdens de behandeling, kan hij preciezer werken. De kans op asymmetrie is daardoor gering.

De behandeling wordt uitgevoerd door de volgende artsen:

Klik hier om een afspraak in te plannen.

regiooverzicht voor
regiooverzicht achter

Consult

Aansluitend op uw eerste consult met uw plastisch chirurg, heeft u een gesprek met uw consulent. Het doel van dit gesprek is u op de hoogte te brengen van de algemene gang van zaken rondom uw liposuctie.

Daarna bekijkt de plastisch chirurg of u een geschikte kandidaat bent voor deze behandeling. De chirurg vraagt naar uw gezondheid, medische achtergrond en eventuele medicijngebruik. Gebruikt u bloedverdunnende medicatie, dan moet u hier minimaal een week voor de behandeling mee stoppen.

Heeft u interesse in liposuctie? Klik hier om een consult in te plannen.

Wanneer ben ik geschikt voor liposuctie?

Liposuctie-chirurgie wordt gebruikt voor de behandeling van overtollig vet in de maag, billen, heupen, love-handles, zadeltassen, dijen, kuiten, enkels, rug, armen, nek en borsten (inclusief mannelijke gynaecomastie of borstverkleining). Liposuctie is even effectief bij mannen als bij vrouwen.
Uw arts bepaalt uiteindelijk of u kandidaat bent voor Power Assisted Liposuction (PAL). Maar er zijn een paar aanwijzingen, die u kunnen helpen beslissen:

  • U hebt vet dat niet verdwijnt met een dieet of lichaamsbeweging
  • U hebt vetophopingen die niet in verhouding zijn met de rest van uw lichaam
  • U hebt vetophopingen in gebieden met minimale hoeveelheden overtollige huid en een goede huidelasticiteit.

PAL kan worden uitgevoerd als onderdeel van een buikwandcorrectie, een panniculectomie (verwijderen van hangend vet en huid, meestal na massaal gewichtsverlies) of bariatrische chirurgie.

Krachtondersteunde liposuctie zoals PAL (dus met gebruik van een machine), wordt uitgevoerd bij patiënten met overgewicht, die grote hoeveelheden vet willen verwijderen. Of bij patiënten, die eenvoudigweg op zoek zijn naar definitie, contouren en lichaamssculptering.

Voor patiënten die naar lichaamscontouren en definitie zoeken, gebruikt uw chirurg bij voorkeur PAL. PAL stelt de chirurg in staat om precieze controle uit te oefenen en zo betere resultaten te behalen. Zo kan veeleisende lichaamssculptering worden uitgevoerd op vele delen van het lichaam.

liposuctie

Daisy voor de liposuctie

MEER HAPPY CUSTOMERS
liposuctie

Daisy na de liposuctie

DAISY’S OPERATIE

Wat zijn de voordelen van liposuctie met het PAL-systeem?

  • Minder blauwe plekken, zwelling en trauma

  • Verbeterde precisie van de chirurg voor body sculpting en contouring

  • Verhoogd patiëntcomfort en verbeterde veiligheid

  • Grotere cellevensvatbaarheid voor lipofilling en herinjectie

  • Sneller genezingsproces omdat het bindweefsel niet wordt vernietigd

  • Geen risico op brandwonden want PAL is niet gebaseerd op hitte.

Studies tonen aan dat PAL hoge concentraties van vetweefsel afgeleide stamcellen produceert. Dit is veelbelovend voor een verscheidenheid aan medische therapieën.

 

Wat kan ik na liposuctie verwachten?

Bij een liposuctiebehandeling onder plaatselijke verdoving mag u een half uur na de ingreep naar huis.
Bij deze behandeling komt u onder algehele anesthesie (narcose), verblijft u na de behandeling meestal nog 3 tot 4 uur in de kliniek. U komt op de uitslaapkamer waar onder andere uw bloeddruk en hartslag in de gaten worden gehouden. Hier bent u ongeveer een half uur. Daarna verblijft u nog 3 à 4 uur in een bed op de dagbehandeling.

U mag naar huis als de verpleegkundige en de anesthesist dit verantwoord vinden. De eerste paar dagen na de operatie moet u rustig aan doen. Na een behandeling onder narcose, begint u thuis met licht verteerbaar voedsel, zoals water, thee en beschuit. Probeer daarbij misselijkheid en braken te voorkomen. Zo verkleint u de kans op nabloedingen en/of stuwing van de wond. Het is belangrijk om veel te drinken.

De meeste patiënten zullen een of twee weken pijnstillers gebruiken. U moet als patiënt uw arts raadplegen voordat u aspirine of andere ontstekingsremmende medicijnen neemt. U kunt verwachten dat zwelling en blauwe plekken in de loop van een paar weken zullen verdwijnen.

Sommige chirurgen verlaten de kleine incisieplaatsen om drainage mogelijk te maken. Andere chirurgen hechten de kleine incisie met een enkele steek. In beide gevallen zal er wat bloed uit de wondgaatjes lekken. U moet daarom na de operatie absorberende kussens en een compressiekledingstuk gebruiken. De kleine incisies zullen genezen en vervagen gedurende de daaropvolgende maanden. Uiteindelijk zijn ze nauwelijks meer zichtbaar.

Sommige patiënten gaan binnen enkele dagen weer aan het werk. Maar voor de meeste patiënten duurt het een paar weken voor ze weer volledig hun activiteiten hebben hervat.

Zwelling is meestal verdwenen na vier weken. Maar het is belangrijk om op te merken dat de uiteindelijke resultaten van uw liposuctie nog niet direct in de eerstvolgende maanden volledig duidelijk kunnen zijn.

Roken

Om een wond zo mooi, snel en goed mogelijk te laten genezen, is de toevoer van zuurstofrijk bloed erg belangrijk. Daarom raden wij u aan om voor de operatie niet te roken. De nicotine in sigaretten vernauwt de bloedvaten, waardoor de bloedtoevoer naar de wond vermindert.
Daarnaast bevat de rook van tabak koolmonoxide en dat zorgt dat de zuurstof in het bloed wordt verdrongen.
Ten slotte, roken zorgt ook dat uw conditie vermindert en het immuunsysteem wordt verzwakt.
Al deze factoren zorgen dat complicaties bij wondgenezing vaker voorkomen bij rokers dan bij niet-rokers. We raden u aan om minimaal vier weken voor een operatie te stoppen met roken en dit tot twee weken na de behandeling vol te houden.