GRATIS Facial Feminization ADVIES in Barendrecht

Praktijk Gabriels zich op mensen met vragen rondom hun transitie. Er wordt met name focus gelegd op het vervrouwelijken van het mannelijk gezicht, oftewel Facial Feminization Surgery (FFS). FFS is een combinatie van chirurgische ingrepen gericht op het verminderen van wat we noemen ‘mannelijke gelaatstrekken’, waardoor het gezicht een zachtere en meer vrouwelijke uitstraling krijgt. Een geboren man gaat in transitie om vrouw te worden.

Op uitnodiging van Diana Gabriels komen diverse FFS-specialisten, waaronder dr. Wim Verhaeghe, wat meer vertellen omtrent de behandelingen.

Dr. Wim Verhaeghe studeerde geneeskunde en tandheelkunde aan de UGent. Aan het UZ Gent specialiseerde dr. Verhaeghe zich als resident en als adjunct-kliniekhoofd.

Dr. Verhaeghe is een mond-, kaak- en aangezichtschirurg die daarnaast ook gespecialiseerd is in tandheelkunde en implantologie. Daarbovenop heeft hij een grote interesse in hoofd- en halsoncologie en de orthognatische chirurgie in het kader van dysgnathie, slaapapneu-syndroom en genderdysforie.

Klik hier voor transgender verhalen
wim-foto

FFS-behandelingen:

 • Adamsappelcorrectie

  Een typerend kenmerk van de man is de adamsappel. De adamsappel is een uitstekend gedeelte van het schildkraakbeen, dat bij jongens in de puberteit naar voren uitgroeit. Door een adamsappel reductie is het mogelijk om de adamsappel te verkleinen. De adamsappel zal verkleind worden, maar houd er rekening mee de toonhoogte van uw stem niet zal veranderen.

 • Liplift

  De afstand tussen de bovenlip en de neus wordt verkort. Dit wordt gedaan door een stukje huid weg te halen. Hierdoor zal de bovenlip minimaal omhooggetrokken worden, waardoor het lippenrood zichtbaarder wordt. Buiten dat de lip voller lijkt, zijn de tanden ook beter zichtbaar.

 • Haarlijnverlaging

  Omdat de haarlijn een van de belangrijkste aandachtspunten is voor veel transvrouwen, bieden wij de haarlijnverlaging. Dr. Verhaeghe brengt de haarlijn naar voren terwijl hij ook op het voorhoofd werkt. Patiënten met aanzienlijke mannelijke kaalheid kunnen echter een haartransplantatiechirurgie nodig hebben.

 • Voorhoofdscorrectie

  Het voorhoofd is een gebied waar we duidelijk verschillen zien tussen de geslachten. Het grote verschil tussen het mannelijke en het vrouwelijke voorhoofd is dat mannen vaak een groter en meer uitgesproken voorhoofd heeft. De bovenste rand van de oogkas wordt ook wel de ‘wenkbrauwoog’ genoemd. Vrouwelijke voorhoofden hebben zelden of nooit een wenkbrauwboog. Het vervrouwelijken van het voorhoofd is de meest uitgevoerde FFS-behandeling.

 • Bilaterale wenkbrauwlift

  In de plastische chirurgie is de wenkbrauwlift al een bekende ingreep. Vaak wordt dit uitgevoerd bij mannen of vrouwen die hun jeugdige uitstraling terug willen. Voor de transvrouw kan deze ingreep uitkomst bieden om zo het gezicht vrouwelijker te maken.

 • Jukbeencorrectie

  Hoge jukbeenderen worden gezien als mooi en aantrekkelijk in een vrouwelijk gezicht. Daarnaast stralen volle wangen zachtheid en jeugdigheid uit. Vrouwen hebben meestal iets prominentere jukbeenderen dan mannen. Een jukbeencorrectie wordt meestal uitgevoerd in combinatie met andere gezichtsbehandelingen, omdat het accentueren van de jukbeenderen alleen, een subtiele invloed heeft op het vervrouwelijken van het mannengezicht.

 • Kaakhoekverkleining

  De vrouwelijke contour is een van de meeste kenmerkende van een vrouwelijk gezicht. De contour wordt namelijk vooral bepaald door de vorm van de kaak. De mannelijke kaak heeft een vierkante uitstraling. De vrouwelijke kaak daarentegen is wat zachter van vorm. Naast de voorhoofdscorrectie en de wenkbrauwlift, kan de kaakhoekcorrectie ervoor zorgen dat u een vrouwelijke uitstraling krijgt.

 • Genioplastiek (Kinoperatie)

  De mannelijke kin ziet er vierkanter en forser uit dan de vrouwelijke kin. Dit komt, omdat het platte gedeelte van de mannelijke kin, tussen twee punten direct onder de hoektanden ligt. Door een snede in de kinbot te maken en een schijfje van dit bot te verwijderen, wordt de hoogte van de kin kleiner en smaller.

 • Laserontharing

  Last van ongewenste en/of overmatige haargroei? Vervelende haargroei behoort nu tot het verleden dankzij de Diode laser! Deze laser is daardoor zeer geschikt voor de behandeling van overbeharing bij ieder huidtype. Gemiddeld zijn er vijf behandelingen nodig voor een definitief resultaat.

Ook zijn er behandelingen voor een geboren vrouw die in transitie gaat om als man verder door het leven te gaan. Denk hierbij aan borstverwijdering. Hierbij wordt een mannelijke borstkas verkregen door:

 • het verwijderen van het teveel aan borstklierweefsel
 • indien nodig, door het verkleinen van tepel en tepelhof
 • een correctie van het overschot aan huid
 • het herpositioneren van de tepel

Klik hier voor Transgender Zorgpad
Klik hier voor de Subsidieregeling
Liplift
Voorhoofdscorrectie
Bilaterale wenkbrauwlift
Haarlijnverlaging
Kincorrectie
Kaakhoekcorrectie
Jukbeencorrectie
Adamsappelcorrectie
Laser ontharing