Spotlight skin laser

Wat is de spotlight skin-laser?

Praktijk Gabriels is de trotse bezitter van de Pixel Co2-Laser voor huidverbetering. Deze gefractioneerde laser combineert vergelijkbare resultaten van de conventionele Pixel Co2-Laser met minder complicaties en hersteltijd. Door microbeschadigingen in de huid herstelt de huid snel en wordt de collageen aanmaak gestimuleerd. De behandeling geeft een verbetering van de huid, fijne lijntjes verminderen, grove poriën verfijnen en (acne) littekens verminderen.

Hoe gaat de behandeling voor Spotlight Skin in zijn werk?

Er wordt vooraf een verdovende crème aangebracht. U krijgt ook een bril op om uw ogen te beschermen tegen de laser. De laserbehandeling duurt ongeveer 30 minuten. De laser maakt microscopisch kleine gaatjes in de huid, waardoor het bovenste laagje van de huid wordt verwijderd. Daarnaast wordt de huid onder het huidoppervlak verhit, waardoor er meer collageen aangemaakt wordt in de huid. Meer collageen zorgt ervoor dat de huid steviger wordt. Tijdens de behandeling kunt u een wat branderig en stekend gevoel ervaren.

Op dit moment kan de laserbehandeling uitgevoerd worden in de volgende regio’s:

 • Mond/ogen

 • Hele gelaat

 • Hals

 • Decolleté

 • Handen

 • Striemen

spotlight

Tijdens de spotlight skin laser behandeling

spotlight

Tijdens de spotlight skin laser behandeling

Wanneer ben ik geschikt voor de Spotlight Skin behandeling?

Wanneer u last hebt van een verouderde of beschadigde huid, kraaienpootjesrimpels, (acne)littekens, pigmentvlekken en grote poriën kan de Spotlight Skin behandeling uitkomst bieden. Er moet wel bij gezegd worden dat de laser voor huidtype V en VI minder geschikt is. Hier hebben we alternatieve behandelingen voor. Deze kunt u bespreken met de arts.

Wat zijn de voordelen van deze behandeling?

 • Geschikt voor verschillende huidskleuren

 • Gegarandeerd resultaat

 • Tegen pigmentvlekken, (actieve) acne en fijne rimpels

 • Verminderde klinische en sociale herstelperiode

 • Verminderd risico’s en effecten na de ingreep, zoals een infectie, littekenvorming, erytheem of vertraagde hyper- of hypopigmentatie

 • Verbeterde veiligheid en comfort voor de patiënt

Wat kan ik na een behandeling met de spotlight skin-laser verwachten?

Wanneer u een Pixel Co2-Laser behandeling laat uitvoeren moet u rekening houden met een herstelperiode van 7 dagen. Hierbij is het erg belangrijk dat u uw huid goed beschermt tegen de zon en dus ook niet onder de zonnebank gaat. Direct na de behandeling ziet de huid er 4 tot 6 dagen rood uit. We raden u ook aan om 6 weken voor, tot 6 weken na de behandeling niet te zonnen. Daarnaast wordt tijdens deze herstelperiode make-up, sauna, zwemmen en roken sterk afgeraden. Dit kan het genezingsproces belemmeren.

Na de behandeling zal de huid rood en gevoelig zijn en kan het aanvoelen alsof u verbrand bent door de zon. Na ongeveer een uur zal dit gevoel weg trekken. Ook zijn er witte puntjes zichtbaar, de gaatjes die gemaakt zijn in de huid. Dit worden kleine korstjes die na 3-7 dagen verdwijnen. De huid kan zich helemaal gaan vernieuwen nadat de korstjes eraf zijn. Hou er rekening mee dat u ongeveer 3 tot 5 behandelingen nodig hebt, met tussenpozen van 3-4 weken, om een maximaal resultaat te behalen.

De huid dient de eerste week met vettige crème (Sudocrème) te worden ingesmeerd. Dit zorgt voor een perfect herstel en draagt bij aan het resultaat. Extra water drinken is aan te raden. Dit zorgt voor ondersteuning in het herstel van de huid. Alcoholgebruik wordt in de eerste week afgeraden.

Na de Pixel CO2 Laser behandeling mag de huid de eerste 4 weken niet met de zonlicht in aanraking komen. Het zonlicht verstoort het genezingsproces, waardoor het optimale resultaat niet kan worden behaald. Ook kan het pigmentatie en verbranding veroorzaken omdat de vernieuwde huid nog geen natuurlijke bescherming heeft kunnen opbouwen. Na 4 weken raden we u aan om een uur voordat u naar buiten gaat een sunblock met factor 50 te gebruiken.
Klik hier voor de prijzen van de behandeling van de verschillende regio’s met de Pixel Co2-Laser.