overoveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroverover

Van de straat tot succesvol ondernemer

Diana Gabriels komt van de straat. Veel dingen die voor anderen vanzelfsprekend waren, waren dat niet voor haar. Haar eigen ouders waren niet in staat om voor haar te zorgen. Daardoor kon zij aanvankelijk niet het referentiekader ontwikkelen van een normaal gezin. Maar dat veranderde gelukkig toen haar liefdevolle grootouders haar in huis namen.

Diana’s moeilijke start had geen gevolgen voor het reilen en zeilen van haar eigen gezin. Haar kinderen Joanna en Ian zijn haar alles en ze is wie ze is door haar familieleven. Als in Rotterdam geboren sportvrouw en ondernemer, is Diana ervan overtuigd dat, als je een kind op de wereld zet, je de plicht hebt om een ‘oermoeder’ te zijn.

Daarmee bedoelt zij dat je er onvoorwaardelijk voor je kinderen moet zijn. Zo vindt Diana het belangrijk dat ook collega’s binnen haar bedrijf hun kinderen voorop kunnen stellen. ‘Mocht je zwanger raken, dan word je niet ontslagen. Mocht je kindje ziek zijn, dan blijf je gewoon thuis’, vertelt ze. ‘Kinderen gaan te allen tijde voor.’

Stilstaan is achteruitgaan

Diana is van de persoonlijke benadering, zonder poespas. Ze vertelt over haar eigen leven:

‘Mensen denken dat zo’n zakenvrouw als ik, geen kinderen en geen emotie heeft. Integendeel, in het zakenleven ben ik hard, maar in het privéleven ben ik een watje. Als ik terugdenk aan toen mijn zoon geboren werd, dan word ik meteen emotioneel. Vanuit de basis was ik alleen. Veel dingen die voor anderen vanzelfsprekend waren, waren dat voor mij niet. Misschien maakt dat mij tot een vreemde eend in de bijt. Desondanks – of misschien juist daarom – is het me gelukt om me te ontwikkelen tot een oermoeder, een fanatieke sportvrouw en een succesvol ondernemer. Ik hou van uitdagingen en streef altijd naar beter. Stilstaan is achteruitgaan. Mijn levensmotto is: Het maakt niet uit waar je vandaan komt, het maakt uit wat je ervan maakt!’’

Diana’s passie voor schoonheid

Mijn passie voor schoonheid maakt dat ik in alles iets moois kan zien. In een mens, in kunst en in ervaringen. Als je goed genoeg kijkt, is schoonheid er altijd en overal. Dus ook in jou.

Diana’s weg naar succes

‘Als zesjarig meisje begon ik met klassiek ballet en leerde ik wat discipline is. Toen ik negentien was, stopte ik met dansen en besloot ik te leven op een manier die bij me past. Een leven waarin ik mijn creatieve ei kwijt kon. Ik koos voor het ondernemerschap. Een keuze die ik destijds niet goed kon onderbouwen, maar waarvan ik voelde dat het de juiste was. Uit mijn passie voor schoonheid startte ik datzelfde jaar een schoonheidssalon. Een goede keuze, want nog steeds voelt werk voor mij als een feest.

‘Vijf jaar na mijn eerste schoonheidssalon, werd Joanna geboren. Ik was een alleenstaande moeder. Soms was dat lastig te combineren met het ondernemerschap. Toch liet ik me daardoor niet tegenhouden. Integendeel, het bracht mij juist op een idee voor een nieuwe onderneming: een sportschool voor vrouwen. Afgestemd op hun behoeftes en agenda’s, met of zonder kinderen. Ik verkocht mijn goedlopende schoonheidssalon en opende deze sportschool voor vrouwen – de eerste in Nederland. Dit werd meteen een groot succes. Al snel opende ik een tweede vestiging.

‘Ondanks het succes was ik na een aantal jaren toe aan een nieuwe uitdaging. Ontwikkeling is voor mij van levensbelang. Ik besloot weer te gaan leren en volgde een opleiding tot mental coach. Tijdens deze opleiding kwam ik erachter dat ik het geleerde wilde combineren met mijn passie voor schoonheid. Nog tijdens de opleiding startte ik een advies- en bemiddelingsbureau voor plastische chirurgie en overgewicht. Mijn twee sportscholen verkocht ik, zodat ik me volledig op deze nieuwe uitdaging kon richten. Dat is inmiddels 30 jaar geleden en tot op de dag van vandaag werk ik met enorm veel plezier in mijn eigen praktijk.

‘Ik geniet er nog elke dag van om op zoek te gaan naar iemands schoonheid. Wat ik heb geleerd, na al die jaren van ondernemen, is dat discipline en passie twee factoren zijn die je altijd nodig hebt. Ongeacht wat je doet.’

over
Foto uit de BEAU MONDE.
Diana Gabriels in de LINDA.
Foto uit de LINDA.
Fotografie: Cornelie Tollens 
Styling: Alex van der Steen 
Visagie: Serevine van Donkelaar