Op maandag 9 april kwamen transgenderkoppel Louisa en Rosanna bij Diana Gabriels op consult. Samen besluiten ze de strijd aan te gaan tegen de kilo’s.

Met een grote glimlach en een cadeautje in haar handen liep Diana de kamer binnen. Lo en Ro hadden de baby meegenomen naar de praktijk. “Als ik oma word ga ik meteen minder werken”, zegt Diana trots. Terwijl Diana geniet van de aanwezigheid van de baby – zijn teentjes, kuifje en bolle wangetjes – vraagt ze zich af op wie hij nu lijkt. Hoewel de vader van het kindje een anonieme donor is lijkt hij erg veel op Ro. De kersverse ouders zijn erover eens dat hun zoon Mikai op zijn 12e mag weten wie zijn biologische vader is. Op zijn 16e daarentegen kan hij pas gegevens opvragen. “Wij gaan hem zoveel liefde geven dat hij het niet eens gaat willen weten,” zegt moeder Louisa verzekerd.

Ro is echter degene die Mikai op de wereld gezet heeft. Het probleem daarbij is dat hij zich moeder voelt, maar tegelijkertijd ook man is. Zo was het na de bevalling ook erg moeilijk voor hem. “Ik wist even niet meer wat ik was”, vertelt hij. Ook heeft hij striemen aan de zwangerschap overgehouden. “Als ik straks ga zwemmen, wil ik er als man uitzien.” Nu voelt hij zich goed en kijkt hij uit naar het proces om zich volledig man te voelen. Zijn nieuwe naam wordt dan ook Rowan. Nu gaan ze samen de strijd aan tegen de kilo’s om hun doel te bereiken: Lo wilt zich meer vrouw voelen en Ro wilt zich meer man voelen. De twee kennen elkaar al 18 jaar. “Louisa slikt sinds 2006 hormonen”, weet Ro zeker. “Op mijn 26e was ik echt tot vrouw getransformeerd”, vertelt Lo. “Nu ben ik vrouw, maar ben ik een dikke olifant”, vervolgt ze lacherig. Diana vindt het hoe dan ook erg knap wat het stel doet.

Toen was het moment aangebroken om op de weegschaal te gaan staan. “Oh wat erg, niet hardop zeggen!”, roept Lo terwijl zij erop gaat staan. 102 kilo verschijnt er op het schermpje van de weegschaal. “Oh mijn God nee!”, vervolgt ze. Daarna was Ro aan de beurt. Ro weegt meer, maar is volgens hem wel veel afgevallen. Beiden krijgen ze een maagballon mits ze aan de afspraken houden. Lo wilt een zandloper figuur en nieuwe borsten. Ro wilt een platter buik zonder striemen en géén borsten. Om hen medisch verantwoord goed te helpen moeten zij ervoor zorgen dat ze afvallen door drie keer per week krachttraining te doen en geen toegevoegde suikers of vetten te eten. Een voor een schudden ze Diana de hand en beloven ze hun best te doen om af te vallen. “Als we samen afvallen is het makkelijker”, weet Ro. “Dan kunnen we elkaar stimuleren.”

Helaas kan het tweetal niet tegelijkertijd onder het mes. Zo moet een van hen mobiel blijven om thuis voor Mikai te kunnen zorgen. De maagballonnen laten zij wel op dezelfde dag plaatsen. Op dit moment zijn Lo en Ro druk bezig met de opnames voor TLC, de voorbereidingen van de doop van Mikai en een verhuizing. Daarna worden de maagballonnen geplaatst. Diana gaat dan samen met hen de OK op.

“Op maandag 9 april kwamen transgenderkoppel Louisa en Rosanna bij Diana Gabriels op consult. Samen besluiten ze de strijd aan te gaan tegen de kilo’s.”

transgenderkoppel